Stih po stih – radionica pisanja poezije

Centar za kulturu Trešnjevka


Na radionici ćete se upoznati sa osnovnim pojmovima iz povijesti književnosti i naučiti kako poezija može biti blagotvoran alat kojim ćete dati formu svojim najiskrenijim emocijama. Upoznati ćemo se sa suvremenom hrvatskom poezijom ali i zaviriti u drevne bilježnice stranih majstora pisma. Pokažite nam kako pišete i saznajte nešto o vlastitom svijetu. Zajedno ga možemo oplemeniti i učiniti ljepšim. Radionica “Stih po stih” čeka upravo na vas.

O voditeljici:

Nataša Nježić Bublić rođena je 30. travnja 1980 u Banjaluci. Opću gimnaziju završila je u Sisku, te diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer komparativna književnost i filozofija.

Objavljivala  je poeziju i prozu u raznim časopisima i portalima : Riječi, Poezija, Zarez, Hrvatsko slovo, Kolo, Sent, Heraznanje, Kvaka, Metafora, Hrvatski glas Berlin, Kult portal i drugima.

Autorica je zbirki poezije „Srebrna ljuljačka“, (MHS, biblioteka Delta, 2010.), „Soba 99“,(Naklada Nikola Đuretić, 2015.) i „Sunce za malu M.“, (MHS, biblioteka Delta, 2016.) 

Za zbirku „Soba 99“ nagrađena je  na Kvirinovim poetskim susretima za najbolju knjigu poezije 2016. godine.

Članica je uredništva časopisa „Riječi“ Matice hrvatske Sisak.

Urednica je portala  za književnost i kulturu Metafora.


Mjesto održavanja : Centar za kulturu Trešnjevka, Zagreb
Vrijeme : utorkom od 18 do 20 h
Početak : 2.travnja 2019.
Fond sati : 26
Cijena : 1000 kuna
Info : 0959981900 ( Romina Bengez) ; novastranica1@gmail.com