Radionica kreativnog pisanja “Nađi se u prozi”

Centar za kulturu Trešnjevka

Udruga Nova stranica Zagreb u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka organizira radionicu kreativnog pisanja „Nađi se u prozi“ pod vodstvom spisateljice, urednice i prevoditeljice Milene Benini. Polaznicima se nudi sve od osnovnih tehnika pisanja, specifičnosti pojedinih žanrova do poslovne strane pisanja (gdje i kako objavljivati te što očekivati od karijere pisca u Hrvatskoj).

Uz samu teoriju žanrovske književnosti polaznici će kroz niz vježbi, analiza, pisanja i čitanja moći pronaći sebe odnosno svoj put u spisateljskim vodama.

Prijave su u tijeku, pozivaju se svi oni koji žele pisati ili već pišu.
Fond sati: 40 građanskih sati
Početak: 5. 10. 2017. (četvrtak)
Termin: četvrtkom od 18 – 20 sati
Cijena : 1000 kuna
Kontakt : 0959981900; novastranica1@gmail.com


Milena Benini diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu a pri zagrebačkom Centru za ženske studije završila je opći program kao i program feminističkog pristupa popularnoj kulturi. Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama. Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Surađuje na brojnim projektima kao predsjednica, žiri ili članica Organizacijskog odbora na području književnosti. Pripovjetke i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima. Dobitnica je pet nagrada SFera. Pripovjetke su joj prevođene na više jezika. Roman “Svećenica Mjeseca” bio je u najužem izboru za T-portalov roman godine 2015.

 

Izvornik: Moderna vremena