Natječaj udruge Mlada pera za osnovnoškolce

Natječaj udruge Mlada pera

Udruga Mlada pera raspisala je natječaj za najkreativniji i najoriginalniji literarni rad na temu „Različitost“.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT „RAZLIČITOST“

1. Organizator projekta „Različitost“ je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na temu „Različitost“. Ne ocjenjuje se duljina rada, niti radovi o različitosti, ocjenjuje se kreativan pristup na temu različitost.
2. U natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske i polaznici hrvatske nastave u inozemstvu.
3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni u zajedničkoj knjizi, koju će dobiti pobjednici natječaja i knjižnice svih škola iz kojih su pristigli radovi.
4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova. Kako je zapravo nemoguće objektivno ocijeniti koji je rad najbolji, najboljim radovima proglasit će se oni koji ostave najbolji subjektivni dojam na članove žirija, odabir teme i originalnost obrade teme, sukladno uzrastu autora.
5. Radovi se mogu poslati poštom ili emailom u doc. ili docx. formatu. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati na http://www.mlada-pera.medjimurje.info/projekti-i-financiranje/projekt-razlicitost/

i potpisanu od strane roditelja zajedno s radom poslati poštom na
Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec
ili potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na:

udruga@mlada-pera.medjimurje.info

Radovi će biti objavljeni sa imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.
6. Nagrade osiguravaju donatori i sponzori, a bit će uručene dobitnicima na svečanoj podjeli. Dodjela će se izvršiti nakon što knjiga bude tiskana.
7. Rok za slanje radova od 1. listopada do 31. prosinca 2017. godine u ponoć.
8. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:
– ako sudionik prekrši ova pravila,
– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,
– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.
SUGLASNOST RODITELJA ZA OBJAVU DJEČJEG LITERARNOG URATKA – molimo isprintati suglasnost i potpisanu poslati poštom ili potpisanu skenirati i poslati na email
Svi detalji o projektu i natječaju mogu se naći na http://www.mlada-pera.medjimurje.info/projekti-i-financiranje/projekt-razlicitost/ .
Naravno, portal Top generacija je i dalje svakodnevno otvoren za objavu svih dječjih i učeničkih literarnih radova, bez obzira na temu.