Copywriting Meet Up Vol. 3

CeKaPe

Uloga tekstualnih elemenata u dizajnu web stranice

Vidimo se na 8. studenog u 17:30 u Gajevoj 10 na trećem Copywriting Meet Up-u na kojem će Lucia Buljat govoriti o tekstualnim elementima u web dizajnu. Ulaz je slobodan.

Vidimo se na 8. studenog u 17:30 u Gajevoj 10 na trećem Copywriting Meet Up-u na kojem će Lucia Buljat govoriti o tekstualnim elementima u web dizajnu. Ulaz je slobodan.

Bivša polaznica copywriting radionice i netom diplomirana na Grafičkom fakultetu u Zagrebu,Lucia Buljat, tvrdi kako tekstualni elementi u web dizajnu ne zamjenjuju vizualne niti vrijedi obrnuto, već djeluju s njima i nadopunjuju ih. Tekstualni elementi ključni kao sredstvo komunikacije na Internetu svoju posebnu ulogu imaju upravo u web dizajnu te imaju presudan značaj u izgradnji brenda, njegove uspješnosti i prepoznatljivosti.
Svaka web stranica trebala bi imati funkcionalno posložene elemente, no brojni primjeri pokazuju kako ostvarivanje ovog uvjeta nije baš tako lako. U svojem diplomskom radu ”Uloga tekstualnih elemenata u dizajnu web stranice” Lucia je ispitala ulogu tekstualnih elemenata na web stranici koji bi kao rezultat trebali imati poboljšanje korisničkog iskustva, ali i uspješniju interakciju između brenda i korisnika.

Što je otkrila u studiji slučaja, doznajte na trećem Copywriting Meet Up-u 8. studenoga u 17:30 u Centru za kreativno pisanje u Gajevoj 10. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane!Lucia Buljat rođena je 1994. godine u Zadru gdje završava gimnaziju Jurja Barakovića. 2018. diplomirala je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.
Pisanje nije oduvijek bila njena ljubav, tek dolaskom na fakultet počinje intenzivnije pisati.

Na diplomskom studiju odabirom modula Multimedij shvaća da za nju smišljanje sadržaja za web stranicu predstavlja i njeno dizajniranje. Godinu nakon upisuje radionicu copywritinga u CeKaPe-u koju vodi Jasenka Begić i polako ulazi u svijet pisanja za digitalne medije što je i danas njeno područje interesa.