Poezija iz prve ruke – Nataša Nježić Bublić

Knjižnica Novi Zagreb

Na Svjetski dan poezije, 21. ožujka, u programu Poezija iz prve ruke nastupit će pjesnikinja Nataša Nježić Bublić. Susret se održava u knjižnici Novi Zagreb u ulici Božidara Magovca 15, Travno, s početkom u 18:00 sati.

Nataša je rođena 1980. u Banjoj Luci, opću gimnaziju završila je u Sisku, a komparativnu književnost i filozofiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Članica je uredništva časopisa za književnost, umjetnost i znanost “Riječi”.

Urednica je portala za književnost i kulturu “Metafrora.hr”. Autorica je zbirke poezije “Srebrna ljuljačka” (Matica hrvatska Sisak, 2010.). Objavljivala je pjesme u zborniku Mlada sisačka poezija (Matica hrvatska Sisak, 2010.), te u časopisima “Riječi”, “Poezija”, “Zarez”, “Hrvatsko slovo”, “Kolo”, u internetskom časopisu “Kvaka” i na raznim portalima. Objavila je i zbirku poezije “Soba 99” u nakladi Nikola Đuretić, 2015. Za tu je zbirku nagrađena na Kvirinovim poetskim susretima za najbolju knjigu poezije u 2015. godini. Najnovija zbirka poezije, “Sunce za malu M”, objavljena je u nakladi Matice hrvatske Sisak 2016. godine.