Likovni natječaj za djecu i mlade ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”

Gradska galerija Striegl

Gradska galerija Striegl i Grad Sisak organiziraju i ove godine likovni natječaj za djecu i mlade u povodu Dana grada Siska pod nazivom ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”.

Dakle, ovogodišnji natječaj usmjeren je na umjetnost i sport. Poznato je da je industrijski razvoj Siska gotovo jednakim intenzitetom pratio razvoj kulture i sporta. Sisak 21. stoljeća nameće se kao grad ugodan za život i grad po mjeri čovjeka, a tome pridonose umjetnička baština kao i sportska povijest i suvremenost.

Ove godine natječaj je podijeljen u četiri kategorije: predškolski uzrast, učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole, učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i učenici od 1. do 4. razreda srednjih škola.

Svaki vrtić može poslati do 10 likovnih uradaka, svaka osnovna škola 20 likovnih radova od čega 10 radova učenika od 1. do 4. razreda i 10 radova učenika od 5. do 8. razreda, a srednja škola 10 likovnih radova.

Rok za slanje radova: 29. travnja 2019.

Radovi se šalju na adresu:

Gradska galerija Striegl (za likovni natječaj ”Sisak – grad umjetnosti i sporta”), Ulica Braće Čulig 2, 44000 Sisak

Rezultati natječaja će biti objavljeni na web stranicama Gradske galerije Striegl i Grada Siska do 20. svibnja 2019. godine.  Svi pristigli radovi bit će izloženi i katalogizirani na izložbi koja će biti postavljena početkom lipnja 2019.  u Gradskoj galeriji Striegl.

Detaljnije o uvjetima i svim propozicijama natječaja možete pročitati na ovom linku.