Odvalimo se poezijom: Marijana Janjić i Lora Tomaš

Klub Pločnik

Prosinačka pjesnička tribina Odvalimo se poezijom u zagrebačkom klubu Pločnik održat će se u ponedjeljak 10. prosinca u 20 sati (Međimurska ulica 21).

Tema prosinačke tribine je suvremeno pjesništvo indijskih pjesnikinja o kojem će nam govoriti prevoditeljice i indologinje Marijana Janjić i Lora Tomaš.

Predstavit ćemo njihov rad na knjigama “Lotosi od neona- indijski autori o gradovima i ljubavima” (Studio TiM, 2017.) i “Popodnevni pljuskovi – izbor iz suvremenog indijskog ženskog pisanja”(VBZ, 2011.) i razgovarati o poeziji autorica čije su pjesme uvrštene u ove dvije izuzetne knjige. Kroz obje knjige posredovani su nam daleki pjesnički glasovi suvremene Indije.

Obje gošće su tijekom svojeg poslijediplomskog školovanja provele određeno vrijeme u Indiji, te su uz svoj studij pratile književnu scenu. Reći će nam kako danas žive i stvaraju  indijske pjesnikinje, te koliko su one glasovi indijskih žena koje nemaju priliku javno djelovati i biti vidljive. 

Poeziju suvremenih indijskih pjesnikinja čitat će naše pjesnikinje, spisateljice, novinarke, umjetnice: Maja Posavec, Zrinka Posavec, Katja Grcić, Lara Mitraković, Karmela Devčić, Maja Klarić, Jelena Zlatar Gamberožić, Marija Rakić Mimica, Ives Buljan, Natalija Mihelin i druge…

Upoznajmo poeziju dalekih glasova i vidimo se u Pločniku!