Izložba filmskih plakata

Galerija Striegl

Izložbena sezona Gradske galerije Striegl u 2018. godini završava izložbom kojom odajemo sasvim specifičan hommage sisačkoj kinematografskoj sceni koja ove godine obilježava svojih 110 godina. Otvorenje izložbe Sve o jednoj sisačkoj mladosti/Filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda biti će 7. prosinca 2018. u Galeriji Striegl s početkom u 19h.

Izložba ”Sve o jednoj sisačkoj mladosti/Filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda” donosi izbor filmskih plakata iz privatne zbirke Jima Shinebirda koja daje uvid u filmove koji su se prikazivali u sisačkim kinima Sloboda i Partizan tijekom 1950-ih, 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih godina.
Izložba je zamišljena kao mizascena društvenog života Siska tijekom tog, u kulturološkom smislu, turbulentnog i dinamičnog perioda, prikazana kroz rakurs jednog dječaka i njegove fascinacije kontinuiranim odlascima u kino.

Dječak je odrastao, ali ljubav prema filmu je ostala kao i fascinantna zbirka koja u sebi sadrži priču o mladosti, kao i fenomenološki specifičan uvid u blisku povijest Siska.