Na foto safariju s ekipom Fotokluba: putovima splitskih voda

Fotoklub Split

U petak, 22.03.2024, s početkom u 16:30 održan je još jedan foto safari đir u organizaciji Fotokluba Split. Riječ je o novom mini-programu koji je kod Splićana i Splićanki izazvao neviđen interes, a s obzirom da se na jučerašnji datum diljem svijeta obilježavao Svjetski dan vode, foto safari je bio usmjeren na istraživanje i otkrivanje splitskih voda. Turistička vodičica Gabrijela Terze sudionicima je otkrila bezbrojne tajne i zanimljive informacije o splitskim izvorima pitke vode, ljekovitim izvorima sumporne vode, ali i o mukama po kanalizaciji koje Split prate još odavnina. Safari je krenuo s početne točke na Rivi, da bi potom istražili izvore u podrumima Dioklecijanove palače, pa preko Jupiterova hrama na Peristil, dalje u obilazak poznatih splitskih bunara u dvorištima gradskih palača, sve do HNK i izvora Dobrić te za kraj do Prokurativa i lokacije nekadašnje Bajamontuše.

I dok je Gabrijela Terze bila zadužena za edukativni i informativni dio, potpredsjednik Fotokluba Split, Vicko Vidan, bio je na usluzi svima za pitanja o fotografiji, zakonima kadra, svjetla i kompozicije. Kako je sve skupa izgledalo, možete pogledati u galeriji.

Inače, program foto safarija zamišljen je kao otkrivanje nepoznatog o poznatom, odnosno upoznavanje grada, lokalne zajednice, kulturne i povijesne baštine uz stručno vođenje licenciranih turističkih vodiča te sudjelovanje članova Fotokluba Split koji sa svoje stručne strane priču o gradu upotpunjuju savjetima o fotografiji, razgovoru o motivima, kadrovima, kompoziciji, ali i najpoznatijim splitskim fotografima i fotografijama. Poželjno je da sudionici na safari šetnju ponesu fotoaparat te uz zajedničko druženje i istraživanje zabilježe ljepote našega grada.

Program Foto safari dio je ”Redovnog godišnjeg programa udruge Fotoklub Split za 2024.” koji se financira sredstvima Zaklade Kultura nova.”