Behind the scenes

Gradska galerija Striegl

Na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak, 18/5/2020, u Gradskoj galeriji Striegl Gradska galerija Striegl otvara izložbu pod nazivom ”Behind the scenes”.

Izložba je zamišljena kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala Re:Think Sisak,
koji se kroz protekle četiri edicije pozicionirao kao jedna od središnjih kulturnih/umjetničkih manifestacija u gradu Sisku.

Sisak je na ovaj način postao prepoznatljiva lokacija na međunarodnoj mapi ulične umjetnosti i umjetnosti u javnom prostoru.

Na jednom mjestu, kroz izbor fotografija dobit ćete uvid kako su nastajali sisački murali, od prve festivalske edicije sve do prošlogodišnjeg izdanja. U sklopu izložbe donosimo vam detalje svega onoga što se odvijalo ”iza scene”. Cilj je ovom izložbom upoznati javnost s procesom nastanka murala kao i ukazati na sve dimenzije interakcije nastajanja ovakvog umjetničkog oblika u javnom prostoru, uvijek u neposrednoj suradnji s lokalnom zajednicom i ljudima.

Obzirom da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja – ”Muzej za jednakost: različitost i uključivost”, ovo je idealan povod da se ukaže na sve dobrobiti i pozitivne učinke umjetnosti u javnom prostoru i stvaranja jedinstvenog muzeja/galerije na otvorenom koja je jednako dostupna svima i isto tako jednakim intenzitetom progovara i ukazuje kako je na jednom mjestu, u javnom prostoru grada, moguće obuhvatiti i pomiriti različitost i uključivost.

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedjeljka, 18/5/2020,
i moći ćete je doći pogledati u radnom vremenu Gradske galerije Striegl.

Tijekom cijelog idućeg tjedna, u kojem progovoramo o muzeju kao mjestu susreta i mjestu premošćivanja svih isključivosti,
očekujte mnoštvo iznenađenja (čitaj: poklona), stoga pratite Gradska galerija Striegl i Re:Think Sisak.