Djetinjstvo u Pulpi

Kristalna kocka vedrine Sisak

Pozivamo vas na otvorenje izložbe umjetničkih instalacija Barbare Tomečak i kolaža Mime Juračak “Djetinjstvo u pulpi”, 19. siječnja 2017. godine u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, Sisak, u 18:30 sati. Veselimo se vašem prisustvu, dobrodošli!

Jesmo li zaista bili sudionici vlastitog djetinjstva? Ili sva sjećanja izviru iz osobne „pulpe“, sabijenih i naknadno ekstrahiranih iskustava koja su proizašla iz osobitog stanja zatvorenosti i prividne sigurnosti koje omogućuje taj specifičan prostor osobne historije? Izložba „Djetinjstvo u pulpi“ istražuje ostatke sjećanja i načine na koje se isti raspršuju, sabijaju ili arbitrarno preslaguju kasnije u životu, a sve kroz tehniku kolaža (Mima Juračak) i pulpe, odnosno kaširanog i obrađenog papira (Barbara Tomečak).

Barbara Tomečak, rođena 1985. godine u Sisku. Diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu sa smjerom Dizajn i projektiranje tekstila i odjeće. Radi u području tekstila i papira istražujući nove forme i teksture. Izlagala je na samostalnoj i skupnim izložbama u Hrvatskoj (˝ARTUM˝- umaški umjetnički salon, Galerija grada Umaga; ˝Žetva, obilje˝, Galerija Trenutak 39, Zagreb; ˝Skrivanja˝ (samostalna izložba), Galerija Trenutak 39, Zagreb; „Malo crtam Barbaru“, „Mimina i Barbarina blagdanska kutija“ i „Čarobna šumska zabava“ u odsjecima Narodne knjižnice Vlado Gotovac Sisak.

Mima Juračak, rođena 1986.godine u Sisku, diplomirala filozofiju u Zagrebu. Bavi se pisanjem, crtanjem i tehnikom kolaža. Izlagala u sklopu skupnih izložbi (Salon mladih Sisak, klub Attack! Zagreb, Mali Urbani Festival Sisak), a najviše u suradnji s Barbarom Tomečak (izložbe „Malo crtam Barbaru“, „Mimina i Barbarina blagdanska kutija“ i „Čarobna šumska zabava“ u odsjecima Narodne knjižnice Vlado Gotovac Sisak).