Koncert ansambla Antiphonus u MUO

foto: Facebook

MUO, Muzej dobrog zvuka, u 2017. nastavlja s tradicijom vrhunskih koncerata. U utorak, 17. siječnja, s početkom u 20 sati, bit će održan koncert ansambla Antiphonus. S odlično uigranim ansamblom uživajte u jedinstvenoj atmosferi Muzeja za umjetnost i obrt uz izvedbe Brahmsovih skladbi!

Predstojeći  koncert iz ciklusa Triade najavljuje Tomislav Fačini, umjetnički voditelj ansambla:

„Sada, kad praščići, guskice i patkice počivaju pod debelom naslagom masti, medvjedi i svisci smotani hrču u svojim jazbinicama, a naši puteljci, povrće i lukovice jaglaca čekaju da se zefiro torna-a s njim i lijepo vrijeme, u tradiciji Kozarčeva Đuke Begovića i Antiphonus se laća ravničarske ljuvene citre i sevdaha začinjena orijentalnim primjesama.

A ima li boljeg Vergilija da nas provede kroz sjene čeznutljive tlapnje, ili Beatrice da nam ukaže na nebeske slasti pripravljene sretnim ljubavnicima (barem na kratko), od sjetilnih romantičara, gabaritnog gospodina Brahmsa i tanjeg (ali i tanjih živaca, pa i kraće fraze) Roberta Schumanna?

Pridružite se Antiphonusu u njegovoj prvoj romantičarskoj avanturi, gdje su uzdisaji duljeg daha, a jezik ljubavi onaj, kojeg Slaveni krste nemuštim za govor…srećom, imamo i za to Steuermanna, i to u liku Krešimira Stražanca, našeg proslavljenog bas-baritona i ljubitelja komornog muziciranja koji nam se s veseljem pridružuje, kao solist ali i Jedan Od Osam.

Da bi posada broda, koji plovi opasnim virovima silovitih i tek naoko širokih i mirnih rijeka bila potpuna, pobrinut će se naši dragi prijatelji i uzor-muzičari, Pavle Zajcev na violončelu i Daniel Detoni, na (prikladno našem Muzeju koji prošlost pretapa u život) Brahmsu omiljenom Bechsteinovom fortepianu iz 1869. godine iz zbirke Gašparović, oživljujući najbolje trenutke ozračja kućnog muziciranja – ali to nije sve! Koncert se odvija na kozmičkih 432 Hz u skladu sa zlatnim rezom, željama pokojnog Verdija i tibetanskih redovnika!“

Program:

Brahms: Liebes, Zigeuner und andere Lieder / Serenade, romske i druge pjesme
Daniel Detoni, fortepiano
Pavle Zajcev, violončelo
Krešimir Stražanac, bas-bariton

Vidimo se u MUO!

 

 

Izvornik: mrežna stranica MUO