Promocija knjige Ne naginji se unutra Suzane Matić

Suzana Matić

Izdavačka kuća HENA COM poziva vas u srijedu, 4. listopada 2017., u 19:00 sati u caffe bar/club Botaničar, Trg Marka Marulića 6, Zagreb,

na predstavljanje knjige Suzane Matić, “Ne naginji se unutra”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na promociji sudjeluju:
Jadranka Pintarić, promotorica
Marina Vujčić, urednica
Jelena Miholjević, glumica
Suzana Matić, autorica

 

Suzana Matić (1970., Mainz) odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet. Danju radi kao projektantica. Noću piše. Objavila je knjigu p(r)oezije “Samosanacije“ i drugu knjigu “Koliko sam puta okidala s boka”, dok je njena treća knjiga “Drugojačija” objavljena u Vbz- u.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U razgovoru sa Srđanom Sandićem za Moderna vremena, Suzana Matić kaže: “Pisanju nikad nisam tražila razloge. Jedino što sam svim silama pokušavala je pronaći mu dovoljno tvrde i neoborive proturazloge. Ili ako ne to, onda barem neki antidotski eliksir. No nije mi uspjelo. Sada mogu reći da srećom, jer sam se nakon izlaska prve knjige, barem u tom smislu, pomirila sa sobom…

Hoću reći, kad krećemo u život znamo samo: “Ovo je moj glas, mogu zvati.“ Onda naučimo da poslije glasa dolaze ruke koje nas drže. Da su ovo gore oblaci i ptice, da vani puše vjetar, da je ovo što mi visi na lančiću srce, a ovo što držim u ruci je knjiga… A onda vidimo da taj svijet nikad nećemo moći imenovati, jer će on uvijek rasti brže od nas. Ipak, ja ga neću nikad prestati dozivati, jer riječ srce lebdi iznad mog srca kao oblak iznad ptice…”

Neka i ova četvrta knjiga “Ne naginji se unutra” bude riječ srca Suzane Matić, koja će se uvući u oblake čitatelja da bi shvatili da su na neki način i sami ptice koje hrabro mogu prolaziti i kroz oblake. Metafora želi sretno poetsko putovanje autorici, kao i njenim sadašnjim i budućim čitateljima.