Prestižni No Border Orchestra nastupaju u Laubi

Lauba

Izložba priznatog umjetnika Erwina Wurma u Laubi bliži se svom kraju, a zatvaranje će obilježiti koncert vrhunskih glazbenika iz No Border Orchestra u srijedu 25.8. s početkom u 20 sati. 

No Border Orchestra simfonijski je ansambl sastavljen je od profesionalnih klasičnih glazbenika iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a svoje nastupe već godinama povezuju s temama iz društvene stvarnosti. Ovogodišnja turneja „No Return to Normality“, u sklopu koje se održava i koncert u Laubi, poziva publiku da promisli o vremenu nakon pandemije i ekološkoj katastrofi koja nastaje uslijed hiperkonzumerističkog mentaliteta. Osnivač i umjetnički direktor orkestra Premil Petrović istaknuo je kako na pandemiju gleda kao na upozorenje i priliku za zaokret prema ekološki prihvatljivijem životu.

Slične preokupacije protežu se kroz opus Erwina Wurma, a radovi koji pozivaju na reevaluaciju iskrivljenih zapadnjačkih vrijednosti (poput One Minute Sculptures, Narrow House ili Renaulta 25) po prvi put su predstavljeni hrvatskoj publici upravo u sklopu ove izložbe.

Posljednji dan za posjet cjelovitoj izložbi Erwin Wurm: The Show bit će u utorak 24. kolovoza, dok će srijeda 25. kolovoza biti rezervirana za koncert NBO i publika će moći vidjeti samo pojedine eksponate.  Ne propustite jedinstveni susret dviju umjetničkih velesila Erwina Wurma i No Border Orchestra u Laubi!

Cijena ulaznice za koncert, kao i za izložbu je 60 kn, a moći će se kupiti neposredno prije koncerta u Laubi.