Poezija x 2: Nataša Nježić Bublić i Robert Janeš

Kulturni centar Mesnička

U Kulturnom centru Mesnička, 26. studenog 2018. u 18 sati. Organiziraju Kulturni centar Mesnička i časopis Kvaka 

Nataša Nježić Bublić

Nataša Nježić Bublić rođena je 30. travnja 1980. Opću gimnaziju završila je u Sisku, te diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer komparativna književnost i filozofija.

Objavila je pjesme u zborniku Mlada sisačka poezija, MHS, biblioteka Rez, 2007. Autorica je zbirke poezije Srebrna ljuljačka, MHS, biblioteka Delta, 2010., Soba 99, Naklada Nikola Đuretić, 2015. i Sunce za malu M., MHS, biblioteka Delta, 2016. Uglavnom objavljuje pjesme na svom fb profilu i blogu. Urednica je portala za književnost i kulturu Metafora.hr

Robert Janeš

Bit ću ozbiljan pa reći da se zovem Robert, vjerovali ili ne, a prezivam Janeš. Otac sam troje prekrasne djece i volio bih reći da su ona najbolje što sam u životu napravio, ali kako su njih troje najzaslužniji za to tko su i kakvi su, ne mogu si te zasluge pripisati. 

A ne, ne, nisam još gotov, nije to sve. Rođen sam 1959. I još sam poprilično živahan. Evo sam u oktobru 2017. propješačio 800 km za 25 dana u Španjolskoj! Imam i još uvijek žive svjedoke. 

Po struci arhić, pišem pjesme i priče, ima ih objavljenih u časopisu Kvaka, na Književnosti uživo, na Metafora.hr, u sisačkim Riječima, u zborniku haiku poezije Zvuk vode, u Zborniku Dok vlakovi prolaze u izdanju Gradske knjižnice Dugo Selo koji je objedinio 50 autora. 

Povremeno se pojavim na zagrebačkoj poetskoj tribini Jutro poezije pa nešto tamo i pročitam dok me ne izbace, onda i na sisačkoj Stihovnici (kod Siniše Matasovića) u čijem Zborniku mi je objavljena pjesma, pa na večerima također sisačkog Zalogaja poezije, sudjelovao sam na Seksotinovu, čitao erotsku poeziju i prozu koja se može naći i na Seksoteci Marine Krleže. Bio sam gost u radio emisiji Igračka vjetrova na Radio Martinu koju vodi Slavica Šarović.

Volontiram u sklopu udruge Ludruga i djelujem na njihovim radionicama i amaterski glumim, u predstavi S one strane ogledala. Također s amaterskom glumačkom grupom iz Petrinje koju vodi Matea Andrić nastupam u predstavi Gospoda Glembayevi u ulozi Ignjata Glembaya. 
Priča o prošlim brakovima, sretnim i nesretnim vezama, legalizacijama, obrađivanju vrta, utjecaju gama zraka na sablasne nevene itd. tako je floskularna da vas vjerojatno neće zanimati pa vam o tome neću pisati. Bar ne ovdje. Toga ionako ima u onome što inače pišem. Ostalog se ne sjećam.

Moderator: Vedran Smolec