Stihovnica Siska: Zvonimir Grozdić

Matica hrvatska ogranak Sisak

Iduća Stihovnica Siska, posljednja u 2018. godini, na rasporedu je u subotu, 1. prosinca, u 19 sati.Očekujemo Vas na dobro poznatoj adresi: Matica hrvatska Sisak, Rimska 9. Kao glavni gost večeri, iz Lovrana nam dolazi nagrađivani, međunarodno prepoznati pjesnik Zvonimir Grozdić. Objavio je četiri samostalne zbirke poezije, a zastupljen je i u dvojezičnoj antologiji hrvatske ironične poezije ‘’Hrvatski pjesnički huligani’’, objavljenoj u tekućoj godini u Ukrajini, kao jedan od šest odabranih autora. Postoje li čistokrvni huligani na aktualnoj hrvatskoj poetskoj sceni; je li Zvonimir uistinu jedan od njih ili je, s druge strane, predani suprug i brižan otac dvije dobro odgojene kćeri? Odgovore na ova i na mnoga druga pitanja saznat ćete ako se odazovete i posjetite Stihovnicu. U nastavku večeri, podrazumijeva se, svoje stihove pozvani su govoriti i svi ostali zainteresirani pjesnici.

Izdvajamo iz životopisa Zvonimira Grozdića:

Rođen je 23. 08. 1972. godine u Zagrebu. Od 2000. godine živi i radi u Lovranu. S pjesmama i kratkim pričama zastupljen je u više zbornika poezije i proze u Hrvatskoj, BIH i Srbiji. Radove je također objavljivao u književnim časopisima i na portalima za književnost, umjetnost i kulturu. (Poezija, Riječi, Književna Rijeka, Književno pero, Balkanski književni glasnik, Krik, Književnost uživo, Kvaka, Književnost.org, Diogen, Metafora, Helly Cherry itd.) Pjesme su mu prevođene na ukrajinski. Za zbirku pjesama “Pigmenti” dobio je nagradu HKD-a “Književno pero”. Član je Matice hrvatske, HKD-a i pridruženi član udruge DADAnti koja se bavi promicanjem eksperimentalne umjetnosti.

U slobodno se vrijeme bavi i glazbom. Njegov eksperimentalni glazbeni projekt BLACKWATER SOUND PROJECT spoj je organskog i sintetičkog zvuka. Za nezavisnu izdavačku kuću (Slušaj najglasnije/Listen Loudest) snimio je tri albuma: „Far Away” (2013.), “Side Effects” (2014.) i “Border- land” (2015.).

Objavio je:

  • Zbirku pjesama „Sanjao sam da sam ubio Doca Hollidaya“ /Astroida, 2013./
  • Zbirku pjesama „Omlet od odabranih osmijeha“ /Bratstvo Duša, 2015./
  • Zbirku pjesama „Nuspojave“ /DADAnti, 2016./
  • Zbirku pjesama “Pigmenti”/FRiKK, 2018./