Poetski striptiz: Sanja Baković i Siniša Matasović

Vinyl

pozivamo Vas u utorak 24. siječnja od 20:30 sati u Vinyl (Zagreb, Bogovićeva 3) na prvi Poetski striptiz u 2017. godini. Riječ je o pjesničkim večerima koje se održavaju jednom mjesečno s ciljem promicanja poezije i kvalitetnih autora na kojima, ipak, na kraju svi ostanu odjeveni. Začetnik i moderator Poetskog striptiza je aktualni prvak Hrvatske u slam poeziji Dino Škare, poznatiji pod nazivom Dino Tremens.

Tremens će ovaj put ugostiti dvoje istaknutih pjesnika mlađe generacije, Sanju Baković i Sinišu Matasovića. Sanja je inicijatorica i voditeljica Cekape-ovog (Centar za kreativno pisanje) projekta. Odvalimo se poezijom, dok je Matasović moderator i voditelj Stihovnice Siska, poetskih večeri u Matici hrvatskoj.

Siniša Matasović je jedan od rijetkih autora s hrvatske književne scene koji uspješno spaja naočigled nespojive pristupe književnosti: standardni/konvencionalni pristup (aktivnosti vezane uz Maticu hrvatsku i članstvo u Društvu hrvatskih književnika) i ono što ćemo u širem kontekstu nazvati undergroundom (slam poezija i organizacija brojnih silčnih aktivnosti). Do sada je objavio dvije knjige: 2015. godine zbirku poezije indikativnog naslova ‘Sisak se uspješno pretvara da spava’ i svježe tiskani roman ‘Nećak’ u prosincu 2016. godine.

Sanja Baković je svoju premijernu zbirku poezije ‘Plovna mjesta’ objavila u svibnju 2016. godine. Kroz nju provlači motive vezane uz svoj rodni Brač, ali se osvrće i na brojne druge, uobičajene probleme hrvatske svakodnevice.

Pridružite nam se i poslušajte pjesme ovih samosvojnih i britkih autora, nećete požaliti.

Ulaz: 15 kn