50 Poems for Snow Zagreb

Zagrebačko izdanje festivala 50 Poems for Snow održat će se večeras!

Sastanak je u 20 45 ispred stuba kina Tuškanac kada se kreće prema Krešićevim livadama iznad ljetne pozornice gdje će se festival održati s početkom u 21 sat.

U snijegu i mraku čitaju: Sanja Baković, Kate Brajdić i Alen Brlek

Peto izdanje festivala 50 Poems for Snow posvećeno je Konstantinu Kavafisu.

50 POEMS FOR SNOW je međunarodni pjesnički festival koji se održava jednom godišnje u više gradova i zemalja i to u svakom gradu na prvu noć nakon što je pao snijeg. Festival se organizira u mraku i na otvorenom.

Svake godine princip je isti: datum održavanja ovisi isključivo o snijegu i ne zna se unaprijed, a na taj dan svoje pjesme čitaju tri autora ili autorice. Svaki od pjesnika pročita i po jednu pjesmu ili stih autora ili autorice kojem je festival te godine posvećen. Pjesme ne moraju biti o snijegu.

Festival nema nikakav proračun i sve se organizira kroz počasni rad tj. volonterski.

50 POEMS FOR SNOW osnovan je u Zagrebu 2012. godine i od tada pa do danas održan je u deset gradova i sedam zemalja (Austrija, Armenija, Hrvatska, Bugarska, Finska, Francuska i Kosovo).

Ove zime festival se odvija u petnaest gradova i devet zemalja, a od toga u šest gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Koprivnica, Osijek, Sinj, Sisak i Zadar).

Dizajn plakata: Dario Dević