Večer francuske šansone “Montmartre”

Restoran "V starem melinu"

Pozivamo Vas u restoran “V starem melinu” na večer francuske šansone “Montmartre” s tematskim jelovnikom, 20. siječnja 2017. godine u izvedbi Radovana Prstačića i orkestra Marjana Krajne.

JELOVNIK :
Champagne de bienvenue
(šampanjac dobrodošlice)
Le couvert foie gras
(guščja pašteta)
Escargots à la Holandeze
(zapečeni puževi u holandez umaku)
Ratatouille de crevettes
(rižoto od škampa i kraljevskog povrća)
Filet mignon de cerf à la Bourguignonne + gnocchi aux carotte
(file jelena u umaku od gljiva i povrća iz krušne peći s njokama od mrkve)
Crème brûlée

Cijena po osobi : 200 kn
Rezervacije na tel : 01/3463 132
ili e-mail : vstaremmelinu@gmail.com
RADOVAN PRSTAČIĆ, vokal
ORKESTAR MARJANA KRAJNE
MARJAN KRAJNA – harmonika
ANTUN STAŠIĆ – violina
PERE IŠTVANČIĆ – bas
RANKO PURIĆ – bugarija

RADOVAN PRSTAČIĆ – za večer francuske šansone izvodi najpoznatije francuske pjesme i šansone Jaquesa Brela, Gilberta Becauda, Charlesa Aznavoura i drugih. Radovan Prstačić, iza kojeg je zavidna glazbena karijera u francuskim orkestrima kao što je Grand Orchestre Jaquesa Vila, uz obrade izvodi i autorske pjesme.

MARJAN KRAJNA, prof.- harmonika
Marjan Krajna, rođen 1966 u Zagrebu, diplomirao 1990. na Državnoj ruskoj glazbenoj Akademiji u Moskvi harmoniku u klasi prof. V. Semjonova i dirigiranje u klasi prof. V. Kozuhara glavnog dirigenta
Kijevske opere. Bio je stipendist fonda Ive Pogorelića Koncertne direkcije Zagreb. Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih nagrada kao i specijalne nagrade na “Australian international accordion Championship & Festival” Sydney 2006. Nastupao je u Austriji, Portugalu, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Švicarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Belgiji, Francuskoj UNESCO – Pariz, Mađarskoj, Australiji…
Piše aranžmane za komorne sastave i orkestre. Autor je nekoliko skladbi koje je izveo Simfonijski orkestar HRT s zborom HRT pod dirigentskim vodstvom Igora Kuljerića.
Autor je Zbirke skladbi za harmonikaške orkestre u izdanju HDGPP-a. 2005.
1998., 2000., 2006. I 2008. dobija Priznanje Ministra znanosti obrazovanja i športa za izvrsne rezultate u radu s učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od 1997. ravnatelj je Glazbene škole Zlatka Balokovića u Zagrebu.

ANTUN STAŠIĆ – violina – rođen je u Zagrebu, gdje je 2001. godine započeo prijevremeni studij violine, u statusu posebno nadarenog kandidata na Muzičkoj akdemiji, u klasi prof. Tonka Ninića. Tijekom školovanja osvojio je nekoliko prvih nagrada na prestižnim nacionalnim natjecanjima glazbenih škola. Solistički nastupa od najranije mladosti (10 god.). Istaknuo se samostalnim koncertima u KD “V. Lisinski” te u HGZ-u. Bio je član Mladih bečkih filharmoničara s kojima nastupa diljem Europe. Nastupa na raznim festivalima i svečanostima kao solist na violini i pjevač. Surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom, Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a. Profesor je violine na glazbenoj školi “Zlatka Balokovića” u Zagrebu.

PERE IŠTVANČIĆ – brač, bas – akademski je glazbenik, rođen u Subotici. Bio je član i voditelj orkestra ansambla Lado iz Zagreba. Zaposlen je u Tamburaškom orkestru HRT kao kontrabasist. Djeluje i kao glazbeni producent, studijski glazbenik, aranžer i skladatelj. Do danas je skladao glazbu za više od 30 dokumentarnih filmova poznatih hrvatskih redatelja. Dugogdšnji je član benda Kužiš stari moj i tamburaškog orkestra Campanera.

RANKO PURIĆ – član je Scharf Club Swing Quinteta
Scharf Club Swing Quintet je sve osim regularnog benda. Članovi su Inženjer strojarstva, liječnik specijalist urolog, profesor filozofije, tamburaš, glazbeni klasičar. Subote su umjesto na tekmama provodili u prostorima u kojima su održavali svoje glazbene probe. Svirka je u početku imala funkciju samo i isključivo vlastitog zadovoljstva članova, međutim, u trenutku neopreza to je ipak, uz ambicije, postalo nešto više.

Ime “Scharf Club” simbolično se veže uz tradiciju hot clubova te Djangov gypsy swing, a ono što taj sastav doista čini “Scharf” jest mješanje glazbenog nasljeđa Mitteleurope s utjecajem klasičnog swinga, bluesa, starogradske, ciganske i filmske glazbe, ali povremeno i elemenata barokne glazbe. Na njihovom prvom CD-u pridružili su im se: svojim glasom Stjepan Jimmy Stanić, te vještinom na harmonici Marijan Krajina.
Članovi kvinteta:
Stjepan Jimmy Stanić – vokal
Mario Igrec – gitara
Miljenko Puljić – violina
Antun Nino Reljić – piano
Ranko Purić (Campi) – bugarija
Nenad Jura Vrandečić – kontrabas