Upisi u Kreativnu likovnu radionicu

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca

U tijeku su upisi u Kreativnu likovnu radionicu Centra za kulturu i film Augusta Cesarca i Udruge za kreativan razvoj Artmix!

Program je namijenjen djeci 7-12 godina s ciljem razvoja kreativnih potencijala.

Autorice i voditeljice:
Ksenija Filipović, akademska slikarica
Jurana Linarić Mihalić, prof.likovne kulture

utorkom 18:00-19:30 sati
Ilica 227/1.kat

Početak rada 1. 10. 2019.


Cijena programa: 1.600,00 kn plativo u 8 rata po 200,00 kn.
Obavezne prijave na mail radionice@centarcesarec.hr.

Kreativna likovna radionica namijenjena je djeci uzrasta 7 – 12. godina s ciljem intenzivnog razvoja kreativnih sposobnosti i potencijala. Polaznici uz stručno vodstvo razvijaju svoje kreativne sposobnosti i talente, te u ugodnom ozračju uče o svijetu likovne umjetnosti i dizajna, kroz crtanje, slikanje i ostale likovne tehnike. Pristup je individualan i posebno prilagođen svakom polazniku.

Osim kontinuirane radionice tijekom godine, u okviru ovoga programa odvijaju se i pojedinačne tematske likovne radionice koje ostvarujemo u suradnji s osnovnim školama na području Črnomerca. Kao takva, Kreativna likovna radionica nadopuna je školskom programu u kojem su likovna i vizualna kultura zastupljene s tek jedan sat tjedno.

Satovi uključuju

  • učenje osnovnih likovnih pojmova i elemenata (točka i crta, boja, odnosi boja, ploha, površina, masa i prostor, ritam, površina, kompozicija, ravnoteža elemenata…)
  • praktičan rad u raznim likovnim tehnikama (crtanje i slikanje po promatranju, najrazličitije likovne vježbe itd.)
  • upoznavanje polaznika s najpoznatijim umjetnicima i umjetničkim djelima
  • analizu najznačajnijih umjetničkih djela

Autorice i voditeljice

Ksenija Filipović, akademska slikarica i Jurana Linarić Mihalić, profesorica likovne kulture. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu,  u klasi prof. Đure Sedera. Muzejska pedagoginja, koautorica udžbenika likovne kulture, autorica i voditeljica brojnih likovnih radionica.

Jurana Linarić Mihalić završila je nastavnički odsjek Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu (interfakultetski studij s Odsjekom za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu). Diplomirala je kao profesor likovne kulture 2001. godine kod mentora metodike prof. Roberta Emila Tanaya te u kiparskoj klasi prof. Mire Vuce.  Profesorica je likovne kulture u OŠ Petra Zrinskog. Autorica i voditeljica brojnih stručnih predavanja i radionica.