Umjetničko djelo Agate Lučić na pročelju zgrade CROZ

HDLU

službeno predstavljanje: utorak, 14. prosinca 2021. godine u 10:30 h, Lastovska ulica 23

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ, prije nekoliko godina pokrenuli su projekt u kojem umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ u zagrebačkom kvartu Savica. CROZ se na ovaj način želi uključiti u lokalna, kvartovska zbivanja, povezujući globalne društvene teme i suvremenu informatičku tehnologiju kroz umjetnički izričaj. 

CROZ je informatička tvrtka koja okuplja preko 200 vrhunskih inženjera i IT stručnjaka specijaliziranih za izgradnju velikih i kompleksnih IT sustava. S preko 500 projekata provedenih diljem svijeta i brojnim priznanjima za svoj rad, CROZ naglasak stavlja na konzistentan razvoj svojih zaposlenika i partnerski odnos s klijentima.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

Nakon otvorenog natječaja na temu „Gen Z“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Diana Trohar, čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „O Romeo, Romeo, zašto si Romeo?“ umjetnice Agate Lučić.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od prosinca 2021. do lipnja 2022.Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u utorak, 14. prosinca u 10:30 u Lastovskoj ulici 23 u Zagrebu. 

Agata Lučić (1995.) diplomirala je na odsjeku Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2020. Ljetni semestar 2018. provela je na Royal Academy of Fine Arts u Antwerpenu u sklopu ERASMUS+ programa. Zanimaju je različiti mediji i tehnike te u svom radu koristi crtež, ilustraciju, grafiku, keramiku i dizajn.  Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te izdvaja samostalne izložbe „Ogledalo bez mana” – Galerija Šira, Zagreb, 2020; „Cirque Ceramic“ – KIOSK, program Galerije SC Zagreb, 2020; „Mini Market“, CreArt AIR – Museum of Aveiro – Santa Joana Museum, Portugal, 2019. Za ilustracije i knjige nagrađena je i pohvaljena u više prilika (diploma u kategoriji „New Names”na natječaju „Image of the book”; posebna pohvala žirija na 11. Supertoonu, itd.). Oslikala je nekoliko murala –  „Muzej za svakoga” – MSU Zagreb, projekti „Horizont slobode”, „Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“, Falafel etc. s Apolonijom Lučić.