Promocija zbirke poezije “Oslobođena misao” Nikoline Sušnić

Nikolina Sušnić

Promocija zbirke poezije “Oslobođena misao” Nikoline Sušnić održat će se u subotu 21. listopada, u 19 h, u Witness Lounge baru na Zrinjevcu, Amruševa 1, Zagreb.

Ova knjiga je novo izdanje Kulture snova, čiji urednik Zdravko Odorčić ovako piše o rukopisu mlade, talentirane autorice;

“… Njezini rani radovi pokazali su da se u njoj krije ljubav za poezijom koju je odrastanjem shvatila kao svoju predodređenost.  Iako završava stručnu srednju školu – srednju medicinsku školu u Zagrebu, njezino izricanje stihova pravi je dar ljubiteljima poezije. Do sada je obavljivala svoje pjesme u zajedničkim zbirkama More na dlanu i Zagreb na dlanu. Izdane su joj i 10 pjesma i u zajedničkoj zbirci 10 autora Poezijom mijenjam svijet.  Svojom skromnošću velike duše ispisuje nam svoje življenje, oslobađajući iz sebe najintimnije osjećaje, ponekad ogoljele do srži samog bića, ali iskrena u kazivanju svojih zapažanja i nadasve iskazivanju svojih dubokih emocija. Njezina mladost je pjesma bunta u nepravednom svijetu kojega tek upoznaje. Kao i većina mladih ljudi, pjesmom gnjevnih na nepravdu svog okruženja, izgara stihom bez milosti do same psovke, ali osudom želi skrenuti pozornost na sebe i pomoći u rješavanju nesporazuma i krivih trenutaka jer to su njezini korijeni i uzrok postojanja, u kojem želi puno više osmijeha i međusobne ljubavi…”