Promocija zbirke poezije Ivanke Blažević Kiš

Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

Pozivamo vas 10. veljače 2018. (subota!!!) u 11 sati u Knjižnicu i čitaonicu „Bogdan Ogrizović“, na promociju prve zbirke poezije Ivanke Blažević Kiš „Moja žena piše dobre stihove”.

Na promociji će nekoliko riječi o pjesničkom prvijencu svestrane autorice progovoriti urednica zbirke Silvije Šesto, ispred Naklada Semafora i biblioteke poezijascrtom. Stihove će izgovarati dva Svena, jedan Sven Medvešek, drugi Sven Šestak, a glazbenu pratnju obećava ONAJ koji tvrdi da mu žena piše dobre stihove, Milko Dedahp Kis!!! Očekuje se kako će nekoliko riječi progovoriti i autorica bude li vremena, a to vrijeme, to vrijeme, vidi, gle… proljeće u zimi!

Vrijedno je napomenuti kako je zbirku ilustrirao Teo Kiš čija se talentirana pojava također očekuje.

Uz ugodno druženje bit ćete u mogućnosti objeručke prisvojiti, uz zavidno popuštanje, autorske primjerke zbirke poezije „Moja žena piše dobre stihove” Ivanke Blažević Kiš.

Tortu i ostale poetsko-gastro delicije izlišno je najavljivati. Iskustvo nas uči kako dolaze same!

 


O autorici

Piše i izrađuje nakit i slike od žice (Bajkovita žica). Radi kao knjižničarka u Knjižnicama grada Zagreba. Ilustrirala je zbirku Jučerdanasputra, kaobajke (Silvija Šesto, Semafora, 2013.). Napisala slikovnicu Brzi Teo i spora Naya (Semafora, 2014.) te roman za mlađu školsku dob Mrak, Danči i Mark (Semafora, 2016.) Imala je desetak izložbi (nakit, slike) u narodnim knjižnicama. Pjesme za odrasle su objavljene u nekoliko zbornika i književnih časopisa.