Premijera: Kamen

ZKM

Pred nama je još jedna ZKM-ova premijera, a ovaj put u glavnim ulogama naći će se dvije neprikosnovene kazališne dive, ZKM-ova Doris Šarić Kukuljica i Mirjana Karanović, glumica Beogradskog dramskog pozorišta.  Premijera predstave Kamen održat će se 22. prosinca.Ulaznice za reprizne izvedbe 23, 28, 29. i 30. prosinca dostupne su za kupovinu putem ZKM internetske trgovine. 

Kamen je priča o nekoliko generacija različitih obitelji koje povezuje činjenica da sve žive u istoj kući – samo u različitim vremenima. Odvažnim kronološkim skokovima i likovima koji su postavljeni ambivalentno predstava istražuje još uvijek žive prošle sukobe koji oblikuju i našu današnjicu te otvara brojna moralna, etička, ali i pravna pitanja, kao i intimna pitanja (ne)mogućnosti likova da ostave prošlost iza sebe. Mariusa von Mayenburga je suvremeni njemački dramatičar čije su drame već postavljene na pozornicama od Europe do Australij, a ovo je prvo uprizorenje njegove drame Kamen (Der Stein) u Hrvatskoj. 

U predstavi glume: Dori Šarić Kukuljica, Mirjana Karanović, Dado Ćosić, Nataša Marković, Mia Melcher, Iva Ilinčić, Maša Zoroe, Staša Baničević