15. jubilarne glazbene božićne svečanosti

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Od 15. do 21. prosinca 2021. godine održava se 15. jubilarno izdanje Glazbenih božićnih svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku – GLAZ-B-OS!

Riječ je o najstarijem umjetničkom Festivalu Akademije koji se tradicionalno održava svakog prosinca od 2006. godine kada ga je pokrenula izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković. Festival karakterizira raznolikost sadržaja koji uključuju koncerte, radionice, predavanja, tribine, promocije knjiga i notnih izdanja, okrugle stolove, predstave te pjevačko natjecanje. Do sada je tijekom Festivala održano preko 200 programa, a upravo je to karakteristika i ovogodišnjeg, 15. jubilarnog izdanja.

Virtualno glazbeno natjecanje međunarodnog karaktera GLAZ-B-OS 2021

Kako se Festival svake godine programski i brojem sudionika povećava, želja organizatora je to bila nastaviti i u ovoj godini. Odsjek za glazbenu umjetnost, nositelj Festivala, poznat je po svojoj posvećenosti njegovanju vokalne umjetnosti. Iako se, s obzirom na epidemiološka ograničenja Festival ove godine neće moći u potpunosti održati u uobičajenom obliku, a zahvaljujući prošlogodišnjem sjajnom online izdanju i velikom broju sudionika, Organizacijski odbor GLAZ-B-OS-a 2021 odlučio je ponovno raspisati OTVORENI POZIV za natjecanje u izvođenju božićnih pjesama u kojem mogu sudjelovati sadašnji i bivši studenti Akademije (Alumni) te svi ostali zainteresirani glazbenici – profesionalci i amateri; glazbeni ansambli – vokalni, instrumentalni i vokalno-instrumentalni (zborovi, orkestri, komorni sastavi), solisti i svi drugi oblici glazbenih sastava. Natjecanje je međunarodnog karaktera i održava se online, putem FB stranice, a trajat će od 18. do 21. prosinca kada će se održati svečanost objave rezultata i proglašenja dobitnika nagrada.