Predstavljanje antologije ”Hrvatski pjesnički huligani”

vehicles on road beside sea
Photo by Alexandr Podvalny on Pexels.com

Na Zalogaju poezije u nedjelju 2. lipnja, s početkom u 20 sati, u Siscia Jazz Clubu, održat će se predstavljanje antologije ”Hrvatski pjesnički huligani” u organizaciji Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture.

Riječ je o dvojezičnoj (ukrajinsko-hrvatskoj) knjizi objavljenoj na 384 stranice u Ukrajini kod tamošnjeg nakladnika Ljuta sprava. Knjiga je nominirana u finalni izbor za najbolju poetsku knjigu Ukrajine u 2018. godini uz svega još 7 poetskih naslova.

Predstavit će ju nakladnik Andrij Gončaruk, urednik Jurij Lisenko i zastupljeni autori: Zvonimir Grozdić, Žarko Jovanovski, Siniša Matasović i Daria Lisenko. Pjesme peostalih dvojice zastupljenih pjesnika, Sime Mraovića i Roberta Roklicera, govorit će Jovo Mraović i Jurij Lisenko.

U nastavku večeri imat ćemo posebnu čast čuti pjesme još dvoje ukrajinskih suvremenih autora u njihovoj vlastitoj interpretaciji: Ivana Semesjuka i Eugenije Čuprine. Oni su također svoje odabrane pjesme preveli na hrvatski jezik, tako da ćemo i njih slušati u dvojezičnoj varijanti.

Voditelj Zalogaja poezije je Salih Kulović.