“POEZIJA TO GO” u Petrinji

Galerija Krsto Hegedušić

ptgPozivamo Vas na druženje s pjesnicima u sklopu projekta ”POEZIJA TO GO”:

Druženje s pjesnicima će se održati u petak, 2. prosinca 2016., u 19,30 sati, u galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, u sklopu aktualne izložbe ”Saša Šekoranja: Crteži/Hommage Sonji Manojlović”

 

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, a pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“.

Digitalno je prisutan na društvenim mrežama od 15. kolovoza 2015. godine i otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti. Poezija to go uz digitalnu prisutnost na dnevnoj bazi organizira treći put uživo program Druženja s pjesnicima. U okviru tih druženja svoju poeziju govorili su ugledni hrvatski autori kao što su Ivana Šojat, Darija Žilić, Diana Burazer, Lada Žigo, Ružica Cindori, Davor Šalat, Ivan Herceg, Lana Derkač, Sonja Zubović, Božica Brkan, Robert Roklicer, Silvija Šesto, Cvijeta Grijak i mnogi drugi. U avanturu interpretiranja poezije upustili su se i Luka Bulić i David Vurdelja Baby Dooks.

Ovoga puta Poezija to go iz Zagreba odlazi u posjet Petrinji. Galerija Krsto Hegedušić ugostit će pjesnike: Zvjezdanu Jembrih, Miroslava Kirina, Ivana Šamiju, Dianu Burazer, Ratka Bjelčića, Petru Brnardić i Sonju Zubović. Mnogi slikari bili su i pjesnici, a mnogi pjesnici bili su slikari, čarolija intermedijalne umjetničke ljepote i živa riječ čekaju na Vas u petak u Petrinji 2. prosinca s početkom u 19.30 u Galeriji Krsto Hegedušić.

Gosti među pjesnicima:

Učenici gitare Glazbene škole Fran Lhotka Sisak, Područni odjel Petrinja