Novi singl Maje Posavec

Aquarius records

Maja Posavec u novom singlu “Biljke” isprepliće svoje dvije ljubavi – glazbu i glumu

Glazbenica i glumica Maja Posavec donosi novi glazbeni uradak koji je nastao inspiriran radom na predstavi Bilo bi šteta da biljke krepaju Ivora Martinića u kojoj glumi zajedno sa kolegom Pavlom Vrkljanom, a u produkciji nezavisnog kazališta KunstTeatar i T25.

Singl Biljke govori o prekidu jedne ljubavne veze te predstavlja Maju u jednom novom glazbenom izdanju. O novom singlu Maja kaže:

Napisala sam nešto u hip hop-rnb stilu, ali na svoj način. Koristila sam tekst iz predstave, djelove monologa i dijaloga koji su se isprepleli u pjesmu. Još nikad do sada nisam spojila svoja dva zanimanja glazbu i glumu na ovakav način….”

Pjesma najavljuje Majin drugi samostalni album koji dovršava u studiju  s producentom Višeslavom Labošem:

Album je u završnoj fazi. Svaka pjesma je svijet za sebe, stilski različite, a opet povezane lirikom i glasom. Moje zanimanje za glazbu se širi u nekim novim smjerovima, tako da će se na albumu naći pjesme koje su se našle na toj raskrsnici.”, otkrila je Maja.

Spot je snimljen u prostoru KunstTeatra, a u njemu se pojavljuju rekviziti brojnih uspješnih predstava tog nezavisnog kazališta. U spotu sudjeluju izvođači i prijatelji kazališta: Pavle Vrkljan, Bernard Tomić, Anna Javoran, Domagoj Janković, Matija Čigir, Andreja Jandrić, Marina Redžepović.

Režiju spota potpisuje sama Maja o čemu kaže:

Bilo je divno i u isto vrijeme zastrašujuće biti redateljica spota. Imala sam točnu ideju kako bih željela da spot izgleda, a talentirani kolege i prijatelji su mi pomogli da tu ideju razradim i nadogradim na čemu sam im neizmjerno zahvalana. “

Predstavu Bilo bi šteta da biljke krepaju možete pogledati na repertoaru KunstTeatra koji svoje predstave od jeseni 2020. godine, privremeno izvodi u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.