Laureati 58. Goranovog proljeća

SKUD Ivan Goran Kovačić

Evelina Rudan dobitnica je Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu. Dodijeljena joj je za zbirku “Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)“ u izdanju Frakture (Zagreb, 2020) u sklopu 58. Goranovog proljeća. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike je Vida Sever za rukopis “Suho mjesto”.

Evelina Rudan
Vida Sever

Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se bijenalno, naizmjenično s nagradom Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji, a dodjeljuje je SKUD Ivan Goran Kovačić u sklopu festivala Goranovo proljeće. Nagrada se sastoji se od novčanog dijela u iznosu od 10 000 kn, plakete te skulpture, rada akademskog kipara Igora Rufa.

Goran za mlade pjesnike, nagrada utemeljena 1977. godine, dodjeljuje se za najbolji rukopis autora/ice dotridesete godine života, koji/a prethodno nije objavio/la pjesničku knjigu. Goran za mlade pjesnikenajznačajnije je hrvatsko priznanje za mlade pjesnike/inje, a sastoji se od objave nagrađenog rukopisa u uglednoj biblioteci Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. 

Nagrade će dobitnicama biti uručene 21. 3. 2021. u 12 sati u Domu kulture u Lukovdolu, čime će se obilježiti početak 58. Goranovog proljeća.