ZKM: ulaznice s popustom

ZKM

KUPI ULAZNICE S POPUSTOM DOK JOŠ IMA MJESTA:
HUDDERSFIELD I MLADEŽ BEZ BOGA

U tjednu od 16. do 19. ožujka na programu su Huddersfield i Mladež bez Boga, predstave koje se bave nekim novim generacijama na kojima svijet ostaje. Ne propustite ih, jer tiču nas.

Za jednostavniju i povoljniju kupovinu ulaznica ZKM vam je omogućio popuste za kupovinu putem naše internetske trgovine. Prilikom plaćanja ulaznica u našoj internetskoj trgovini kliknite na “Imam promotivni kod” te upišite promo kodove:

HUDD3 – za Huddersfield – 16. ožujka (svečana 50. izvedba) i 17. ožujka

MBB3 – za Mladež bez Boga – 18. i 19. ožujka.

HUDDERSFIELD

Redatelj: Rene Medvešek
Izvedbe: 16. i 17. ožujka
Promo kod za popust: HUDD3

Huddersfield donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže svoje mjesto pod suncem. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. „Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano“ – u toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan ali nevjerojatno porozan, svijet ovog iznimnog komada o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom.
Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić,

MLADEŽ BEZ BOGA

Redatelj: Borut Šeparović
Izvedbe: 18. i 19. ožujka
Promo kod za popust: MBB3

Mladež bez Boga je nimalo uljepšana slika generacije mladih koji odrastaju među nama i uz nas u bešćutne ljude ogrezle u profit te nasilje industrije videoigara, s vjerom u kibernetski prostor i smrt. Naša mladež priprema se na neku drugu vrstu rata u kontekstu STEM-revolucije kojom neoliberalni kapitalizam na velika vrata prodire u odgojno-obrazovni sustav u kojem odbacuje humanističke predmete i oblikuje novu radnu snagu za tržište rada te promiče natjecanje kao jedini oblik međuljudskih odnosa.
Pojam battle royal, masovne bitke u kojoj samo jedan preživljava preselio se iz svijeta videoigara u našu stvarnost dok se mi u malograđanskoj maniri pasivnih promatrača čudimo “kamo ovaj svijet ide?” Vrijeme je da se zapitamo: odgajamo li heroje ili stvaramo antiheroje?
Glume: Rakan Rushaidat, Ugo Korani, Tina Orlandini, Toma Medvešek, Lucija Dujmović, Ivan Pašalić, Bernard Tomić