Koncert Jaman Suara ansambla

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku

Koncert ansambla gamelana Jaman Suara održati će se u Kulturnom centru u Osijeku, 3. prosinca 2022. godine s početkom u 20 sati. Ansambl će predstaviti tradicijsku glazbu karakterističnu za otoke indonezijskog arhipelaga koja se izvodi primarno na autohtonim udaraljkaškim glazbalima. Prije večernjeg koncerta održat će se  radionice, od 10 do 13 sati, i predavanja, od 15 do 17 i 30, na kojima će sudionici imati izravnu priliku upoznati se s kulturom, instrumentima i glazbom gamelana te obogatiti vlastito razumijevanje različitih kultura, njihovih posebnosti i temeljnih odrednica. Radionice i predavanja namijenjena su studentima Instrumentalnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te učenicima Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, kao mogućim budućim studentima AUKOS-a. Koncert je otvorenog tipa za sve zainteresirane ljubitelje novih kulturnih događaja, a ulaz je besplatan.

Ovo je prvo gostovanje ansambla Jaman Suara u Osijeku, a događaj organizira Odsjek za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe Akademije za umjetnost i kulturu uz logističku pomoć studenata druge godine diplomskog studija Mediji i odnosi s javnošću te Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama s Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, pod mentorstvom dr. sc. Igora Mavrina i asistentice Maje Haršanji.

Članovi ansambla Jaman Suara su: Sara Blažev, Luis Camacho Montealegre, Ena Hadžiomerović, Klara Kosić, Francesco Mazzoleni, Julija Novosel, Lucija Novosel, Francesca Paleka, Anton Palić, Hannah Pavlić i Nikola Trputec koji će se u svojoj glazbenoj izvedbi gamelana osloniti na repertoar i stil sviranja iz Yogakarte, iz sultanskog grada Jave, čije su glazbene kompozicije rezultat zajedničkog rada svih članova ansambla.

Za dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona 0911920201 (Mateja Grbić), 0917384111 (Domagoj Stanković) ili 0919514738 (Julija Novosel).