Hrvatski književnici u izvanrednoj publikaciji Daniela Dragomirescua

DHK

Društvo hrvatskih književnika je na svojim mrežnim stranicama objavilo tekst o interesantnoj trojezičnoj knjizi na rumunjskom, engleskom i španjolskom pod naslovom Međukulturni rječnik časopisa ” Orizont Literar Contemporan”, autora Daniela Dragomirescua. Daniel je rumunjski književnik, prevoditelj, urednik i izdavač koji godinama uređuje međunarodni časopis sa radovima književnika iz cijelog svijeta, te izdaju knjige u Biblioteci Universalis. Zbirka pjesama Tigar, Tomislava Marijana Bilosnića, izdana je u prosincu 2015. godine u Rumunjskoj, upravo u toj svjetski poznatoj biblioteci.

Tomislav Marijan Bilosnić

 

 

“U knjizi Dictionarul Intercultural al Revistei Orizont Literar Contemporan koja obuhvaća 225 stranica i čije je prvo izdanje već rasprodano, prikupljene su biografije suradnika toga časopisa iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike i Azije. Među autorima iz Rumunjske, Španjolske, Velike Britanije, Švedske, Perua, Čilea, Kolumbije, Kube, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Kine, Angole itd. zastupljena su i četiri hrvatska književnika: Tomislav Marijan Bilosnić, Boris Domagoj Biletić, Željka Lovrenčić (koja je započela suradnju s rumunjskim kolegama) i Mladen Machiedo.
Prema riječima Dragomirescua, osnovni cilj ovoga Rječnika je promidžba u svijetu časopisa kojega uređuje već nekoliko desetljeća i preko njega čvršće povezivanje istaknutih književnika koji u njemu surađuju.” ( DHK, web, 31.8.2017.)