Laura Roklicer dobila nagradu “Joint Runner Up award” za režiju muzičkog videa

Laura Roklicer

Laura Roklicer je studentica treće godine medijske produkcije (filma) i psihologije u Northamptonu.

London X4 Festival nagradio je Lauru za režiju muzičkog spota engleskog banda Robbing Dogs i pjesmu “Sorry, Not In Service” nagradom Joint Runner Up award.

Par godina prije odlaska u Englesku, pisala je tesktove za rock i pop bendove i pjevače, od kojih je istaknutija Tina Vukov, a u suradnji s glazbenim studijom u Sesvetama.
Osim tekstova, pisala je i poeziju, priče, romane i scenarije, uključujući scenarij za predstavu Zen Zen, 2012., u ZKM-u.
Svoju filmsku karijeru kao redateljica započela je kroz volontiranje na UoN TV-u, nakon čega je radila mnoge freelance poslove – od produkcijske asistentice na dugometražnom filmu Man of the Land, u kojemu je glavnu ulogu igrao Michael Byrne, TV showa GT Academy koji se prikazivao na 8 nacionalnih televizija diljem svijeta itd.
Na svojoj prvoj godini akademije, Laura je osnovala svoju produkcijsku kuću MOGS koja se trenutno bavi reklamama, spotovima i kratkim filmovima.
Laura je režirala brojne promocijske filmove na lokalnom tržištu u Britaniji, a njezin zadnji uradak je bio spot za britanski bend Robbing Dogs i njihov prvi single “Sorry, Not In Service”.
Spot je snimljen u hrvatskoj sahari Đurđevački pijesci i dosegnuo preko 18,000 pogleda na YouTube-u u prvih tjedan dana nakon izlaska.

 

 

Nakon toga je slijedio intervju za britanski časopis poslije kojega je napisan i članak u Total Croatia News gdje je pričala o cijelom postupku dovođenja benda u Hrvatsku, te nabavci opreme i profesionalnog tima i ishodu cijelog projekta koji je do sada bio službeno izabran za festival TMFF u Engeskoj.
Spot sada ima preko 30,000 pogleda na YouTube-u, a bend Robbing Dogs je potpisao ugovor sa izdavačem i izasao na iTunes-e, Spotify itd.

Laura trenutno surađuje s producentima i profesionalnim timom u Londonu, radeći na reklamama (režija, produkcija i 1st AD).