HNK Zadar – predstava Ostavljam te

HNK Zadar

U četvrtak, 9. veljače s početkom u 20 sati pogledajte novu uspješnicu HNK Zadar, Ostavljam te prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play” u režiji Matjaža Latina. Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je izazvala sjajne reakcije od strane publike i medija.

Matjažu Latinu, režija predstave Ostavljam te prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište, i film i televizija, a uz režiju i gluma.

U glavnim ulogama su Jasna Ančić i Alen Liverić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, uz nastup glazbenika: Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

O predstavi: Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave te se riječi ostavljam te provlače kroz opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra. Oni razgovaraju, spominju se nekih stvari i mogli bismo reći da je to inventura njihovoga odnosa. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici. Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40,00 kuna na blagajni HNK Zadar (11-13h, 18-20h.)

Slijede gostovanja po Hrvatskoj i to:

16.2. HNK u Varaždinu
17.2. 13. VIRKAS – Kazalište Virovitica
3.3. Zagrebačko gradsko kazalište Komedija
24.3. HNK Split

 

 

izvornik: mrežne stranice HNK Zadar