Cruising sa Srđanom Sandićem: Bojan Radašinović

MAMA

MAMA Zagreb, Preradovićeva 18, 10000 Zagreb, Croatia, utorak, 30.01.2018 u 19h.

Prvi Cruising u 2018. dovodi pjesnika i odgajatelja Bojana Radašinovića. Predstavit ćemo njegovu “Knjigu za djecu”, a uz Bojana, o knjizi će govoriti i dizajner ovog više nego intrigantnog djela, Siniša Berstovšek.

Ovo je Bojanova biografija njegovim riječima: “Rođen sam u Zagrebu 1975. Završio sam Učiteljsku akademiju, petnaest godina radim kao odgojitelj i četrnaest kao mentor informatike u Centru za poticanje darovitosti. Godine 2000. dobio sam nagradu Goranovo proljeće za mlade pjesnike. Nagrađen sam na natječaju za priču Matice Hrvatske grada Karlovca. Objavio sam tri zbirke poezije: “Sprega književnosti i prljavog rublja” (Ivan Goran Kovačić, 2000.), “Ovdje ćemo uvijek biti stranci” (AGM, 2003.), “Savršeno mjesto za život” (AGM, 2005.) i zbirku priča “Non stop” (Knjigomat, 2011.). Uvršten sam u pregled “Off-line, hrvatsko pjesništvo devedesetih” (priredio Tvrtko Vuković, Quorum, 2001.), u “Rušenje orfičkog hrama : antologija novije hrvatske poezije” (sastavio Miloš Đurđević, VBZ Zagreb i Matica hrvatska Sisak, 2006.) i “Drugom stranom: antologija suvremene hrvatske ‘stvarnosne’ poezije” (priredio Damir Šodan, Naklada Ljevak, 2010.).

Pjesme, priče i eseje objavljivao sam u Zarezu, Vijencu, Quorumu, Poeziji, Knjigomatu, Večernjem listu, Karlovačkom tjedniku, Albumu, Trećem programu Radio Zagreba. Pjesme sam čitao uživo na nekoliko radio-stanica. Objavljivao sam i na internet portalu Knjigomat i Poetry international. Poezija mi je prevedena na engleski, njemački, portugalski i slovenski.

Najnoviju knjigu pod nazivom “Knjiga za djecu” objavio sam u vlastitoj nakladi 2017. To je jedina knjiga na “ovim prostorima” koja povezuje odgoj i obrazovanje s permakulturom. Tekstovi iz te knjige prethodno nisu objavljivani.”

 

 

izvornik: Facebook objava