Crtež kao medij

HULU Split

Otvorenje izložbe likovnih radova pod nazivom „Crtež kao medij“ je u ponedjeljak  17.10. u 19 sati u splitskoj galeriji Loggia – Zlatna vrata, Dijoklecijanova 7, Split.

Umjetnici  Inkluzivne umjetničke galerije Art&CeRZe  – Organiziranog stanovanja / Centar za rehabilitaciju Zagreb: Ivan Jakovljević, Klara Marković, Zdravko Krešić i Ranko Ćuća

Inkluzivna umjetnička galerija Art&CeRZe  –Organiziranog stanovanja u sklopu je Centra za rehabilitaciju Zagreb. Centar za rehabilitaciju Zagreb  je  javna ustanova u nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Djelatnost Centra  je pružanje psihosocijalnih i raznih terapijskih usluga svim osobama s intelektualnim teškoćama svih dobnih skupina.  Inkluzivna umjetnička galerija Art&CeRZe je platforma za inkluzivnu umjetnost na svim razinama te kroz suradnje sa adekvatnim galerijskim prostorima i kulturnim ustanovama za ciljano djelovanje u promociji umjetnosti kod ove populacije. 

Jedan od mnogih uspješnih projekata naše galerije jest Izlaganje na 6.slikarskim bijenalima u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Umjetnici Neven Novak, Kristijan Žerjavić, Ranko Ćuća i Jelena Gvozdanović su prve osobe koje su izlagale svoje slike među afirmiranim suvremenim umjetnicima. Na ovaj način smo otvorili put svim osobama sa intelektualnim teškoćama te stručnoj i široj javnosti pokazali kako talent ne pita i ne diskriminira.

Muzej suvremene umjetnosti nas je također zamijetio te ponudio suradnju u sklopu koje smo sudjelovali u samom programu muzeja te organizirali izložbu crteža pod nazivom „Crtež kao medij“ koja je sad izložena i u galerijskom prostoru Loggia (Zlatna vrata)  u Splitu gdje  izlažu naši umjetnici: Ivan Jakovljević, Klara Marković, Zdravko Krešić, Ranko Ćuća.

Partneri projekta u Splitu su Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.

Projekt “UMJETNOST ZA SVE (ART4ALL)” osmišljen je s ciljem promocije umjetnosti i talentiranosti  kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama na profesionalnoj razini.  Umjetnici Art&CeRZe galerije i profesionalni umjetnici HULU Split će  zajedničkim snagama uz  likovnu radionicu u galerijskom prostoru Loggia propitkivati granice crtačkih tehnika te same izazove likovnog izražavanja. Likovno izražavanje potiče terapijski učinak te na sve nas djeluje oslobađajuće, potiče socijalizaciju i ravnopravnost u društvu, a s time i kvalitetnije mentalno zdravlje.

Ovaj projekt putujuće inkluzivne izložbe „UMJETNOST ZA SVE“  je financiran od Zaklade SOLIDARNA te im zahvaljujemo na prepoznavanju inicijative i podršci.

Vjerujemo i promoviramo  idejne likovne koncepte naših umjetnika.

Dođite i podržite JEDNAKOST!

Veselimo se Vašem dolasku!