Cekape uoči Međunarodnog dana žena

CEKAPE

Na drugoj ovosezonskoj tribini “Čitaj mi” u četvrtak, 1. ožujka u 20 sati u prostorijama CeKaPe-a u Gajevoj 10 predstavljamo pjesnikinju Moniku Herceg.
O zbirci “Početne koordinate”, pisanju, Goranovom proljeću, suvremenoj poeziji i tendencijama na domaćoj pjesničkoj sceni s Monikom Herceg razgovarat će Jelena Zlatar Gamberožić.


U utorak, 6. ožujka u 18:30 u klubu Pločnik plaftorma Odvalimo se poezijom i CeKaPe organiziraju razgovor s Goranovkama.
Gdje su danas u Hrvatskoj pjesnikinje? Kako žive, u kakvim uvjetima stvaraju, s kakvim se uvjetima suočavaju? Kad, kako, i koliko pišu i objavljuju? Koliko se njihov položaj razlikuje od onoga kolega pjesnika, te od onoga kolegica prozaistkinja i publicistkinja?

To su tek neka pitanja koja su nas potakla da, uoči Međunarodnog dana žena, ali i ovogodišnjeg Goranovog proljeća, upriličimo susret s četirima renomiranim pjesnikinjama.

Sonja Manojlović, Dorta Jagić, Ana Brnardić i Monika Herceg, autorice koje pripadaju različitim generacijama i baštine vrlo različite poetike i senzibilitete, veže činjenica da su sve četiri dobitnice najprestižnijih priznanja za poeziju u Hrvatskoj danas: nagrade Goranov vijenac (Manojlović, Jagić), odnosno Goran za mlade pjesnike (Jagić, Brnardić, Herceg).
Razgovor s pjesnikinjama moderiraju Sanja Baković i Dinko Kreho.