7. Bijenale slikarstva

HDLU

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje

NATJEČAJ za sudjelovanje na 7. BIJENALU SLIKARSTVA
Dom hrvatskih likovnih umjetnika (Galerija Prsten, Galerija PM), jesen/zima 2023.

Pravo na odaziv imaju likovni umjetnici svih generacija, državljani Republike Hrvatske ili sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Moguće je prijaviti sveukupno najviše 5 (pet) umjetničkih djela u mediju slikarstva i murala, produciranih nakon lipnja 2021. (nakon roka prijave za 6. bijenala slikarstva).

Predstavljanjem na Bijenalu slikarstva, umjetnik/ca konkurira za novčane nagrade (Grand Prix Bijenala slikarstva, Nagradu za najboljeg mladog umjetnika/cu, nagradu Vladimir Dodig Trokut, Iva Vraneković –  umjetnici umjetniku).

NAČIN PRIJAVE

Za sudjelovanje na natječaju, potrebno je priložiti:

1.) PRIJAVNI OBRAZAC

Potpuno ispunjen prijavni obrazac je obavezan. Prijave bez ispunjenog obrasca neće se razmatrati. Prijavnica se ispunjava online i možete joj pristupiti na poveznici koja se nalazi na internetskoj stranici HDLU u sklopu Natječaja za sudjelovanje na 7. bijenalu slikarstva Za slanje prijavnice trebate biti spojeni na internet.

2.) FOTOGRAFIJU SVAKOG PRIJAVLJENOG RADA

Format: jpg, JPEG, tiff

Dimenzije:  2480 x 3508, 300dpi

Obavezni naziv fotografije: Prezime_Ime_Rad br.1/2/3/4/5 (ovisi o rednom broju rada u prijavnici) (npr. Horvat_Ivan_Rad br1.jpg; Horvat_Ivan_Rad br2Horvat_Ivan_Rad br3…)

Sve fotografije radova šalju se na e-mail BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 7. BIJENALE SLIKARSTVA 2023. isti dan kad se podnosi i online prijavnica.

3.) POTVRDU O UPLATI KOTIZACIJE u iznosu 15 EUR uplaćene na žiro-račun Udruge: Hrvatska poštanska banka HR1223900011101025606. Na mjesto poziv na broj potrebno je upisati OIB osobe koja prijavljuje svoj rad.

Članovi HDLU-a koji su u Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika bit će oslobođeni plaćanja kotizacije za prijavu na 7. bijenale slikarstva ako uz prijavu prilože verificiranu potvrdu porezne uprave o visini dohotka za prošlu godinu te tako potvrde tešku imovinsku situaciju.

Potvrda o uplati kotizacije šalje se na e-mail BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila

  1. BIJENALE SLIKARSTVA 2023. isti dan kad se podnosi i online prijavnica i kad se šalju fotografije.

ROK ZA SLANJE PRIJAVA JE NEDJELJA, 2. srpnja 2023. u 23:59.

Prijave za izlaganje na 7. bijenalu slikarstva šalju se isključivo digitalnim putem na e-mail adresu: BIJENALE.HDLU@GMAIL.COM s naslovom maila 7. BIJENALE SLIKARSTVA 2023.

Ukoliko ne dobijete povratnu poruku o zaprimanju prijave u roku od tjedan dana nakon slanja, kontaktirajte nas na navedeni kontakt.

Naknadno prispjele i/ili nepotpune prijave neće se razmatrati.

Prijavljeni umjetnici/ce bit će obaviješteni o rezultatima žiriranja najkasnije do 1. kolovoza 2023.

Napomene:

Svi radovi prijavljeni na natječaj moraju biti opremljeni i spremni za izlaganje

Murali će biti prezentirani u formi digitalnog ispisa originalnog djela u organizaciji HDLU-a, dok je obaveza umjetnika/ice dostava reprodukcije u 300 dpi TIFF.

HDLU ne preuzima obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.

HDLU pridržava sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe Bijenala slikarstva u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama.

Umjetnik/umjetnica prihvaća davanje izjava te fotografiranje za medije u okviru 7. bijenala slikarstva

Slanjem prijave, umjetnik/umjetnica prihvaća obaveze i uvjete sudjelovanja.

KONTAKT: Martina Miholić, martina.hdlu@gmail.com, 099 732 6127, pon – pet od 10.00 – 15.30h

INTERNACIONALNA DIMENZIJA 7. BIJENALA SLIKARSTVA

U okviru 7. bijenala slikarstva u galeriji Bačva gostovat će umjetnici s vilniuške slikarske scene izložbom Floating Identity: Between a Recognisable Image and Abstraction prema izboru kustosa Remigijus Venckus

PREDSJEDNIK HDLU

Tomislav Buntak