27. festival Jazz.hr/proljeće

Hrvatsko društvo skladatelja

Eddie Henderson foto: Jazz.hr

U organizaciji Hrvatskog društva skladatelja od 23. do 25. ožujka 2017. u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održat će se 27. festival Jazz.hr/proljeće. U stilski raznolikom programu predstavit će se sastav američki, britanski, talijanski i hrvatski glazbenici.

Festival će svojim nastupom otvoriti američki trubač i skladatelj Eddie Henderson, glazbenik koji je prvu poduku dobio od velikog Louisa Armstronga, a prvo važno priznanje od Milesa koji se divio njegovu osobito lijepom tonu i muzikalnosti. Henderson je surađivao legendarnim glazbenicima, među ostalima s Herbiem Hancockom, Artom Blakeyjem, Dexterom Gordonom, Bennyjem Golsonom, Pharoahom Sandersom i McCoyem Tynerom a bio je član uglednog Mingus Big Banda koji je bio proglašavan najboljim jazz orkestrom na svijetu.

Dobitnik brojnih nagrada i priznanja publike i struke, među ostalima Porina, Zagreb Jazz Portrait će nastupiti  24. ožujka. Na tom će koncertu promovirati svoj novi CD prigodnog naziva: “25” (Croatia Records), na koji su uvrstili nove skladbe svih članova sastava. Naime, ZJP je uspjeh postigao upravo zahvaljujući prepoznatljivom originalnom glazbom i autorskom radu.

Britanski pjevač i kantautor Tony Momrelle će 25. ožujka predstaviti album “Keep Pushing” koji ga je lansirao među zvijezde, a naslovna pjesma bila je broj jedan na ljestvicama soul glazbe u Velikoj Britaniji. Momrelle je jedan od najpopularnijih umjetnika na R&B, soul i jazz sceni. Surađivao je s Gloriom Estefan, Whitney Houston, Sir Eltonom Johnom, Sade i grupama Take That, Earth Wind & Fire i Incognito. Među ostalima divljenje prema njegovim osjećajnim i profinjenim izvedbama iskazao je legendarni Stevie Wonder.

Svi sudionici festivala održat će glazbene radinice na Muzičkoj akademiji ili u dvorani HDS-a. (HDS)

Kompletan program možete pogledati ovdje

preuzeto sa mrežne stranice Jazz.hr