Promocije zbirke poezije Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada

Milko Kiš

Drage ljubiteljice i ljubitelji poezije i zvonke radosti!
Naklada Semafora ponosno predstavlja novi bombončić u biblioteci „poezijascrtom“!!!

S radošću vas pozivamo 13. travnja 2019. u 11 sati (subota!!!) na promociju zbirke poezije s pripadajućim CD-om Milka Kiša „Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada“ u knjižnicu i čitaonicu „Bogdan Ogrizović“ na Cvjetnom!

O novom izdanku biblioteke govorit će autor Milko Kiš, urednica biblioteke Silvija Silvija, kućna kritičarka Ivanka Blažević, te umjetnik kistom koji je popratio zbirku oca, Teo Kiš.
Odabrane stihove uz glazbenu pratnju izgovarat će Boris Kvaternik, Neven Dužević, Emanuella Zubović, Hasan Džinić Džino i Ivanka Blažević Kiš!

Uz tradicionalnu nagradnu igru, naklada Semafora omogućit će prisutnima udomljavanje novog naslova po iznimno povoljnim uvjetima uz posvetu autora.
Predstavljanje „Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada“ u najboljoj knjižnici ovog grada. Subota, 13. travnja od 11!!!

O autorima:
Milko Kiš: „Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada“
Zbirka pjesama s priloženim audio CD-om

Prva zbirka Milka Kiša, pjesnika, kantautora i klavijaturista Hladnog Piva.
Opisuju ga kao autohtonog šansonjera koji njeguje žanr ulične pjesme. Na nastupima koristi klavijature, gitaru, usnu harmoniku i pregršt ostale glazbene opreme. Klavijaturist je u Hladnom pivu od 1999. godine (Politika, Zimmer frei, Mlohava čuna, Nije sve tako sivo….) Surađivao i snimao s više bandova i autora (Majke), radio glazbu za film, lutkarsko kazalište i dječji zbor.
Tekstovi u knjizi su uglazbljeni i bolje funkcioniraju ako ih se konzumira s glazbom, no mogu se i samostalno pročitati. Na priloženom CD-u pjesme su snimljene u izvođenju autora. (vokal i svi instrumenti)
Većina pjesama već je javno izvedena na pjesničkim skupovima, promocijama, otvorenjima (vlastitih i tuđih izložbi), na tri Chansonfesta, radiju i tv. Glazbene izdavačke kuće nisu ljubitelji ovog žanra, tako da umjesto izdavanja glazbenog CD-a pjesmice izlaze u obliku knjige poezije.
Milko Kiš rođen je u Slatini, a živi u Gajnicama – Zagreb. Osim poezije i „velikog benda“ vodi glazbeni trio: Milko i Ostatak, radi kao pedagog i bavi se slikarstvom.
Od 2018. vodi pjesničko – glazbeno okupljanje: „Preludiranje“ na kojem nastupaju pjesnici, glazbenici i glumci.
Ilustracije u zbirci: Teo Kiš, (druga godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.)

Izvornik: Facebook pozivnica