Književni natječaj

Nagradni natječaj

Udruženje umjetnika „ProvidencaBnM“ raspisuje otvoreni nagradni natječaj za najbolje književno djelo regije. Na natječaj se mogu slati radovi koji nisu objavljeni prethodno u tiskanom obliku, a u obzir dolaze poezija, priče i novele.

U slučaju slanja poezije potrebno je izabrati i poslati najmanje 10 pjesama, za priče minimalan broj za ispunjavanje uvjeta natječaja su 4 priče, a novela u cijelosti.

Stručna komisija, čija imena će biti poznata nakon objavljivanja pobjednika, odlučit će o najboljim pristiglim radovima. Pobjednici će biti proglašeni 18.05.2019. na književnoj večeri koja će se održati u Kulturnom centru Mesnička, Mesnička 12, Zagreb.

U slučaju nemogućnosti dolaska, svi pobjednici će biti oglašeni na stranicama „ProvidencaBnM“https://www.facebook.com/NelaiDarko/.

Radove je potrebno slati na jezicima regije (hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku dok je radove na drugim jezicima regije ili Europe, potrebno prevesti prije slanja na natjecanje). Prihvaćaju se i radovi na dijalektima hrvatskog jezika.

Radovi moraju biti lektorirani. Primamo radove isključivo na latiničnom pismu.

Autor u potpunosti ustupa sva prava korištenja vlastitog rukopisa udruženju, a udruženje se obvezuje slijediti pravila autorstva.
U slučaju plagijata udruženje ne snosi odgovornost.
Svi radovi koji ne udovoljavaju uvjetima iz natječaja, neće biti uzeti u izbor za natječaj o čemu će autor biti obaviješten.

Radovi se dostavljaju zaključno do 20.4.2019. isključivo u digitalnom obliku na elektroničku adresu:
providencabnm@gmail.com

Uz radove potrebno je priložiti osobne podatke autora. Podaci neće biti dostupni žiriju.
Potrebni osobni podaci autora:

 • ime i prezime,
 • adresa,
 • broj mobilnog telefona,
 • kraći životopis,
 • mogućnost dolaska autora na večer proglašenja pobjednika u Zagrebu dana 18.05.2019.

Ovakvim načinom odabira eliminira se bilo kakva mogućnost manipulacija rezultatima od strane organizatora i omogućuje transparentno posvećivanje djelu nevezano za autora.

Nagrade za najbolje autore, po mišljenju stručne komisije, su :

 1. Za pobjednika natječaja:
  besplatno tiskanje knjige koje uključuje sve troškove uređivanja i grafičke obrade uz konzultacije sa autorom – zbirka poezije, zbirka priča i novela,
 2. Za drugoplasiranog autora:
  književni vikend za maksimalno četiri osobe u objektu Apartmani „Vranela“- Biograd na Moru o trošku „ProvidencaBnM“,
 3. Za trećeplasiranog autora:
  predstavljanje radova na autorskoj književno-glazbenoj večeri u organizaciji i o trošku „ProvidencaBnM“.

U Zagrebu, 19.3.2019.
Za ProvidencaBnM, Nela Servantes Pamuković i Darko Turković