Promocija zbirke pjesama Nataše Hrupec

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"

U srijedu 19.9.2018. u 19.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Nataša Hrupec predstavit će zbirku pjesama u prozi pod naslovom „Sve je rečeno“ koja je nagrađena književnom nagradom „Tea Benčić Rimay“ u 2018. godini za najbolji neobjavljeni rukopis pjesama u prozi.

Nataša Hrupec rođena je u Koprivnici 1969. Diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije. Radi kao srednjoškolska profesorica. Osim zbirke pjesama u prozi „Sve je rečeno“ objavila je zbirku priča „Baršunasta truba“ 2017.

U predstavljanju zbirke sudjelovat će i Nataša Nježić Bublić kojoj je književnost u sisačkoj gimnaziji predavala upravo Tea Benčić Rimay po kojoj je utemeljena istoimena nagrada 2014. godine za najbolji neobjavljeni rukopis pjesama u prozi. Nježić Bublić je i urednica portala za književnost i kulturu Metafora gdje afirmira mnoge recentne književnike. Autorica je tri zbirke poezije „Srebrena ljuljačka“, „Soba 99“, za koju je nagrađena na Kvirinovim poetskim susretima za najbolju knjigu poezije 2015. godine, i „Sunce za malu M“.

Kako kaže Nataša Hrupec „Nataša i Nataša upoznale su se virtualno na Facebook-u, čitajući se međusobno, a poslije su se upoznale pa prijateljuju i u stvarnom životu.“