Predstavljanje romana “A Town Called River”

Kulturni front

Ovog petka će se u sklopu Književnih večeri u Kulturnom frontu s početkom u 20h održati predstavljanje romana „A Town Called River“ riječkog pisca Igora Rendića.

Riječ je o knjizi iz žanra urbane fantastike s radnjom smještenom na riječko područje. Priča prati iseljenika Paula koji se vraća u rodni grad na čitanje oporuke svoje preminule bake. Za svog boravka u Rijeci, doznaje da je od none naslijedio ne samo stan u starom gradu, već i mnogo više: moći krsnika, magičnog zaštitnika ljudi o kojemu pričaju zavičajne predaje Kvarnera i Istre. Preko noći, Paul otkriva skrivenu, magičnu Rijeku i zamjenjuje svoj freelancerski život borbama protiv štriguna, mora i drugih bića koja vrebaju iz mraka folklorne fantastike. I dok se nastoji nositi s višestoljetnim nasljeđem i obavezama koje ono nosi, muči ga još teže pitanje – može li se opet vratiti u svijet i još jednom ostaviti svoj rodni grad s kojim ga sada povezuje mnogo više nego je u početku očekivao?

Igor Rendić, višestruko nagrađivani autor i prevoditelj s bogatim opusom iz žanra krimića, trilera i spekulativne fikcije, u svom je prvom romanu odlučio približiti domaću folklornu tematiku stranoj publici. Roman je tako napisan na engleskom jeziku te je izdan u nakladi male izdavačke „kolibe“ Shtriga, posvećene objavljivanju domaćih autora i njihovom plasmanu na inozemno tržište. Knjiga je tako dostupna na svim većim online distributerima (Amazon, Kobo, Barnes & Noble, Apple Books), a u mekom uvezu na Amazonu i Book Depositoryju. Naravno, svi zainteresirani moći će knjigu nabaviti i na promociji, kada će, u razgovoru s autorom, roman predstaviti i urednice Vesna Kurilić i Antonija Mežnarić.

Predstavljanje romana „A Town Called River“ održat će se 14.1.2022. u udruzi Kulturni front u Opatiji (Maršala Tita 42) s početkom u 20h. Ulaz u prostor udruge bit će moguć uz predočenje Covid potvrde, a za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati predstavljanje će biti prenošeno i putem live-streama. Književne večeri u Kulturnom frontu održavaju se s ciljem promocije mladih književnika koji djeluju na domaćoj sceni, a provide se uz potporu Grada Opatije.