Osnovan Ogranak DHK Sisačko-moslavačke županije

DHK

U Novskoj je 28. listopada 2019. održana Osnivačka skupština Ogranka Društva hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije. Do sada je prema statutu DHK u svrhu uspješnijeg funkcioniranja i uže suradnje članova s prebivalištem izvan Zagreba bilo ustrojeno 8 ogranaka Društva, čime je Ogranak Sisačko-moslavačke županije postao deveti u tom nizu.

Na početku Skupštine, nazočnima se obratio predsjednik DHK prof. Đuro Vidmarović i pročitao službenu odluku o osnivanju ogranka donesenu na redovitoj sjednici Upravnoga odbora DHK u Zagrebu 22. listopada 2019. Naglasio je 120-godišnju tradiciju, značaj i ugled Društva hrvatskih književnika za cjelokupnu književnu i kulturnu scenu u RH i izrazio zahvalnost gradonačelniku Novske Marinu Piletiću na osiguravanju prostora za predstojeće djelovanje ogranka.

Na radnom dijelu Skupštine pročitan je dnevni red i po utvrđivanju prisutnosti potrebnoga broja članova budućega ogranka, pristupilo se izboru radnih tijela. Sve odluke donesene su jednoglasno. Za prvoga predsjednika Ogranka Sisačko-moslavačke županije izabran je Siniša Matasović iz Siska. Za tajnicu Ogranka izabrana je Višnja Lovrić-Mencej iz Novske. Odlučeno je kako će Upravni odbor Ogranka brojati tri člana. Uz već spomenute Matasovića i Lovrić-Mencej, za treću članicu Upravnoga odbora imenovana je Slavica Sarkotić iz Donjeg Vukojevca. Kao punopravni članovi Ogranka potvrđeni su još: Sanja Bužimkić (Sisak), Ratko Bjelčić (Sisak), Kristina Semenjuk (Novska) i Jasna Popović-Poje (Novska).