Odvalimo se poezijom: Cindy Lynn Brown

Pločnik

Platforma Odvalimo se poezijom nastavlja s nizom javnih čitanja i tribina posvećenih poeziji.

Eksperimentalno, po prvi puta, Odvalimo se poezijom održat će se u zagrebačkom klubu Pločnik, u ponedjeljak 19. veljače u 18.30 sati.

Gošća u Pločniku bit će dansko-američka pjesnikinja Cindy Lynn Brown čija je knjiga poezije “Prava djeca (ne) odrastaju usput” objavljena na hrvatskom jeziku 2016. godine, u izdanju nakladničke kuće Mala zvona i prijevodu Miše Grundlera.

Sa Cindy Lynn Brown moći ćemo razgovarati u neformalnoj atmosferi, čuti njezine pjesme na danskom, engleskom jeziku i hrvatskom jeziku, kao i nabaviti knjigu “Prava djeca (ne) odrastaju usput” .

Razgovor će voditi pjesnikinja, urednica knjige i nakladnica Sanja Lovrenčić i autorica projekta Odvalimo se poezijom Sanja Baković.

Kritika je rekla kako pjesme Cindy Lynn Brown ne tvrde da poznaju neku konačnu ljepotu, nego otvaraju širok prostor grotesknih koincidencija, inovativnog imaginarija i tvrdoglave odlučnosti da se nikad ne daju zaključati u apsolutne stavove, te da autorica povezuje ogorčenost s dobrom dozom humora, ironije i mnogo lingvističke energije i mašte.

*Cindy Lynn Brown istaknuta je dansko-američka pjesnikinja i prevoditeljica mlađe generacije. Diplomirala je književnost i kreativno pisanje; dosad je objavila šest zbirki pjesama te jedan roman. Djela su joj prevedena na nekoliko jezika; nastupa na pjesničkim festivalima diljem svijeta. Godine 2013. primila je Nagradu za poeziju Danske poljoprivredne kulturne fondacije, a iste je godine boravila u Rezidenciji Kamov u Rijeci. Organizatorica je međunarodnog festivala poezije Odense Lyrik u Danskoj.