Natječaj za sudjelovanje na izložbi u Rouenu

HDLU

Otvoren je natječaj za 1 umjetnika/icu iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za kratki rezidencijalni program i izložbu u Rouenu.
U sklopu 6. festivala kojeg organizira kolektiv umjetnika Nos Annees Sauvages, održat će se kratka rezidencija te izložba za dva umjetnika, umjetnicu iz Rouena Julie Tocqueville i još jednog umjetnika iz CreArt mreže odabranog putem ovog natječaja.
Kratki rezidencijalni program će se održavati u razdoblju od 19. – 30. studenog 2018. Umjetnica iz Rouena i odabrani umjetnik zajedno će stvarati rad u Victor Hugo artistic lab-u. Stvoreni rad, ali i njihovi već postojeći radovi, bit će izloženi na izložbi. Otvorenje izložbe održat će se 30. studenog 2018. u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 18. siječnja 2019. u prostorima Sveučilišne bolnice – Porte 10.
Teme festivala, rezidencije i izložbe je  Umjetnost i priroda, tj. veza između umjetnosti i prirode,  elemenata divljine, životinjskih i biljnih elemenata i minerala te njihovog odjeka u suvremenom društvu. UMJETNIKU ĆE BITI OSIGURANI:
  • putni troškovi;
  • smještaj;
  • transport i osiguranje radova;
  • 300 eura honorara;
  • 1000 eura za troškove života, produkciju rada i ostale troškove (50% prilikom dolaska u Rouen i 50% nakon završetka projekta);
NAČIN PRIJAVE:
Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni. Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.
Status svog članstva možete provjeriti s Jelenom Bračun (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).
On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE  (na dnu stranice).
Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun).
Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF: 
– osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);
– kratki životopis/CV na engleskom jeziku (1 stranica A4);
– kratko obrazloženje predloženog projekta na engleskom jeziku (najviše 1 stranica A4);
– dokumentacijski materijal vezan za projekt i radove koje bi izlagali na izložbi.
Prijaviti se možete do 30. travnja 2018.
Rezultati će biti objavljeni nakon 14. svibnja 2018.
Razmatrat će se samo prijave koje su cjelovite i dostavljene na vrijeme.
Cjelovit tekst natječaja pročitajte OVDJE O CreArtu:
CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.KONAČNA ODREDBA:
Podnošenjem prijave, autor je suglasan sa svim uvjetima ovog natječaja.
Odabrani umjetnici obvezuju se u svom životopisu i svim budućim objavama (press, web) napisati da su odabrani za sudjelovanje u CreArt rezidencijalnom programu i izložbi u Rouenu, u okviru projekta CreArt. Network of Cities for Artistic Creation kojeg je sufinancirala Europska Unija.
PITANJA:
Kontakt osoba za sva pitanja je Vida Meićvida.hdlu@gmail.com. Pitanja se zaprimaju isključivo putem e-maila.