Foto natječaj Moja knjižnica

Natječaj GKPZ

foto: GK Požega

Prijave do: 13.04.2018.

Moja knjižnica – tema je foto natječaja Gradske knjižnice i čitaonica Požega iz projekta Knjiga svaki dan 2018. u kojemu se pozivaju autori da snime fotografiju kojom će pokazati što knjižnica znači zajednici i/ili pojedincu.

Odabrane fotografije sudjeluju u izložbi, a tri najbolje osvajaju vrijedne nagrade od kojih je glavna iznos od 1000 kuna.

Knjiga svaki dan je projekt koji već petu godinu za redom kroz foto natječaj na temu knjige i čitanja radi izložbu i nagrađuje najuspješnije radove. Izložba je tradicionalno dio programa Noći knjige u Požegi (23.travnja) kojim se obilježava Svjetski dan knjige. Dosad je u natječaju sudjelovalo više od 500 autora iz cijele Hrvatske.

Ove će godine fotografije pristigle na natječaj vrednovati povjerenstvo u sastavu: Damir Hoyka (fotograf), Dunja Holcer (Predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva) i Aleksandra Šutalo kao predstavnica organizatora.

Natječaj je otvoren od 15. ožujka do 13. travnja 2018. godine.

Uz to, povjerenstvo će odabrati fotografije koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2018., 23. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje.

Za više informacija posjetite www.gkpz.hr/foto-natjecaj ili Facebook stranicu Gradske knjižnice i čitaonice Požega www.facebook.com/gradskaknjiznica.pozega.

Izvornik: Culturenet