Natječaj za sudjelovanje na izložbi u sklopu festivala ReArt 2018

ReArt

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku!

ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu, a jedan od ciljeva festivala je svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija. Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta.

Kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove ReArt 2018. godine otvara svoja vrata temom “Regoč” i slavenska mitologija.

Stoga se svi umjetnici svojim idejama ili gotovim umjetničkim radovima (likovno-urbanim instalacijama i skulpturama) mogu prijaviti za sudjelovanje na grupnoj izložbi u sklopu ReArt festivala 2018.

Svaki autor i/ili autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na festivalu s najviše 3 (tri) rada. Umjetnički radovi trebaju biti izvedeni na otvorenom prostoru u dijelu Perivoja kralja Tomislava u Osijeku, a sudionici natječaja donose svoje radove ili ih rade na licu mjesta na dan festivala.

Prijedlozi radova sa prijavnicom za likovno-urbane instalacije šalju se u digitalnom obliku na e-mail adresu: reartizlozbe@gmail.com .

Rok za prijavu na ReArt festival 2018. je do 23. travnja 2018. 

O ishodu selekcijskog postupka sudionici će bit obaviješteni do 30. travnja 2018. godine.

Izložba instalacija “Regoč i slavenska mitologija” bit će otvorena od 30.6.2018. do 1.7.2018. godine u sklopu ReArt festivala uz mogućnost putovanja izložbe na druge festivale.

Za sva pitanja obratite se e-mailom na: reartizlozbe@gmail.com

Uvjete natječaja i prijavnicu možete preuzeti ovdje.

 

Izvornik: mrežne stranice ReArt