Fenomen okupljanja kod HNK kroz foto objektiv Davida Bakarića Mihaljevića u Laubi

Lauba

U trećem krugu ovogodišnjeg Laubinog ciklusa „Šalji dalje” predstavljene su fotografije mladog umjetnika Davida Bakarića Mihaljevića u sklopu izložbe „HNK”. David kroz njih progovara o zanimljivom fenomenu proizašlom iz vladinih mjera protiv suzbijanja koronavirusa, a koji se događa upravo na najpopularnijem okupljalištu mladih – prostoru oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Nakon prvog vala pandemije i najstrože karantene kroz ožujak i travanj 2020. državne mjere počele su popuštati dajući ljudima mogućnost slobodnog izlaska izvan kuće. David Bakarić Mihaljević kroz ljeto 2020. dokumentira noćni ambijent prostora oko Hrvatskog narodnog kazališta. Prostor oko HNK, koji je otprije bio mjesto noćnih druženja osoba „alternativnog” životnog stila, sada postaje fuzija svih mladih ljudi koji su podijeljeni trendovima i stilovima u kojima traže sebe. David uviđa problematiku u gubitku nekadašnje slobode bivanja jer na isti prostor sad dolaze pojedinci koji su u stavovima vrlo različiti od „originalnih” starosjedilaca.

David Bakarić Mihaljević student je 2. godine preddiplomskog studija Fotografije i snimanja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. 2019. izlaže svoju prvu foto knjigu i srednjoškolski završni rad u Kulturnom centru Pešćenica, a trenutno su izloženi njegovi fotografski radovi u galeriji F8 u sklopu izložbe „U procesu”.

Ova zanimljiva izložba pod nazivom „HNK” biti će otvorena Laubi od 26. ožujka s početkom u 19 h, a trajati će do 7. travnja. Sve ostale informacije pronađite na lauba.hr