DramoLet u centru Cesarec

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca

DramoLet – ciklus dramskih intenziva

Ciklus intenziva namijenjenih učiteljima, profesorima, pedagozima, voditeljima dramskih skupina vrtića i osnovnih škola.

1. Od dramskih igara do predstave (10. – 11. 11. 2018.)

    Autorica i voditeljica: Jelena Hadži-Manev

Često se dramski pedagozi susreću s pitanjem – koji tekstualni predložak izabrati za rad s djecom ili mladima na predstavi? U praksi, mnogo puta predstava ispadne zanimljivija kad se u rad krene bez konkretnog tekstualnog predloška… Ako pobudimo u polaznicima dramskih skupina njihovu kreativnost i zaigranost, oni će nam ponuditi daleko više materijala za predstavu nego što će u nju na kraju stati.

Tijekom ove radionice kretat ćemo od jednostavnih dramskih igara i improvizacija te iz njih razvijati ideju za predstavu. Osvijestit ćemo koliko je lako jednostavnu dramsku igru transponirati u scenu iz predstave. Probat ćemo na temelju dramskih igara sastaviti jedan kraći tekstualni predložak, kako bi dramski pedagozi isti postupak mogli kasnije primijeniti u radu sa svojim polaznicima.

2.   Metodika lutkarstva za rad u vrtićima i školama (24. – 25. 11. 2018.)

      Autorica i voditeljica: Kruna Tarle

Ako doista želimo osjetiti lutkarstvo, ne samo kao akumulaciju raznovrsnih znanja i vještina, već i kao način mišljenja i specifični pogled na svijet što on u osnovi i jest, najbolje je da krenemo od artikulacije sastavnih dijelova ove moćne sinteze. Likovna umjetnost, pokret, riječ, zvuk, tijelo  i prostor, nude nam obilje zadataka i izazova koji zajedno vode u lutkovnost. Lutka nas svojim humorom i poetičnošću upućuje na odmak: ne gledamo svijet samo onakvim kakav nam na prvi pogled čini, slobodni smo da unosimo promjene, a onda to prenosimo i na djecu.

Rad u četiri grupe podijeljene na osnovu različitih izraza i metodički vođene, prezentirat će bogati fundus ideja i rješenja koja će nas u radu obogatiti, a naše će predstave s djecom i za djecu biti rezultat kontinuiranog rada, a ne samo slučajnog izbora.

Kotizacija za svaki modul: 300,00kn.

Kontakt i prijave: radionice@centarcesarec.hr; 095 645 7739

Projekt DramoLet sufinancira Grad Zagreb.